Latvijas jaunie pludmales volejbolisti startēs pasaules U-19 čempionātā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Latvijas Volejbola federācija

Turcijas pilsētā Dikilī trešdien sāksies pasaules U-19 čempionāts pludmales volejbolā, kurā Latviju pārstāvēs četras komandas. Sacensības pamatturnīrā sāks Kristians Fokerots/Gustavs Auziņš, kā arī Deniela Konstantinova/Līva Ēbere, bet no kvalifikācijas kārtas startēs - Dāvis Teteris/Olivers Bulgačs un Denēva Šauberga - Lēpe/Kitija Martini-Ādamsone. Latvijas izlases treneru korpuss, kas devies līdzi jauniešiem - Atvars Vilde un Aleksandrs Solovejs, vēsta Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Trešdien sacensības sāksies ar kvalifikācijas turnīru, kas norisināsies pēc 24 vienmīnusa sistēmas, komandas cīnīsies par četrām vietām pamatturnīra sacensībās. Šobrīd gan zēnu, gan meiteņu konkurencē kvalifikācijas sacensībām pieteiktas 20 komandas.

Ceturtdien, 15. septembrī, sāksies pamatturnīrs, kurā savā starpā cīnīsies 32 komandas gan zēnu, gan meiteņu konkurencē. Pamatturnīra sacensības tiks spēlētas pēc grupu turnīra sistēmas, kurā komandas tiks sadalītas pa četrām komandām 8 grupās. Pēc tam labākās trīs komandas katrā grupā turpinās sacensības pēc 24 vienmīnusa sistēmas, lai noteiktu labākos. Jauniešu sacensībās, atšķirībā no pieaugušo turnīriem, arī treneriem ir iespēja būt klāt komandām spēles laikā uz soliņa un palīdzēt ar padomiem un norādījumiem.

Šovasar starptautiskajos turnīros Latvijas jaunie pludmales volejbolisti parādījuši atzīstamu sniegumu:

  • pirms dažām nedēļām Grieķijā, Fokerots/ Auziņš izcīnīja zelta medaļas Eiropas U-18 čempionātā,
  • vasaras sākumā Kristiāns Fokerots pārī ar Artūru Rinkeviču izcīnīja sudraba medaļas Eiropas U-22 čempionātā Nīderlandē,
  • Olivers Bulgačs un Kristiāns Fokerots Izmirā, Turcijā notiekošajā Eiropas U-20 čempionātā šovasar ierindojās 9. vietā.

Savukārt meitenes:

  • Konstantīnova/Ēbere šovasar Eiropas U-20 čempionātā Turcijā izcīnīja sudraba medaļas un Eiropas U-18 čempionātā Grieķijā izcīnīja 4. vietu,
  • Līva Ēbere pārī ar Aneti Namiķi parādījusi atzīstamu sniegumu "Beach Pro Tour Future" turnīros izcīnot 4. vietu Kortegrasā, Portugālē un 5. vietas Mislovices un Varšavas "Future" turnīros Polijā.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu