Video ⟩ Vācijas basketbolistu treneris atsakās sekot Itālijas kolēģa piemēram un dot spēlētājiem savu kredītkarti svinību tēriņiem

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Gordons Herbērts.
Gordons Herbērts. Foto: dpa/scanpix

Vācijas basketbola izlases galvenais treneris Gordons Herbērts pēc iekļūšanas "EuroBasket 2022" turnīra pusfinālā publiski atteicās dot padotajiem savu kredītkarti svinību tēriņu apmaksai, kā to iepriekš izdarīja Itālijas valstsvienības stūrmanis Džanmarko Poceko.

Vācijas vīriešu basketbola izlase otrdien kļuva par Spānijas pretinieci Eiropas čempionāta finālturnīra pusfinālā.

Vācieši ceturtdaļfināla spēlē ar rezultātu 107:96 (31:27, 26:34, 26:10, 24:25) uzvarēja vienu no turnīra favorītēm Grieķiju.

Pēc mača notikušajā preses konferencē žurnālists Herbērtam vaicāja, cik liela būs vīna glāze, ar kuras pacelšanu viņš iepriekš bija solījis nosvinēt lielu uzvaru šajā turnīrā.

Pēc nopūtas 63 gadus vecais kanādietis pauda, ka noteikti nedos savu kredītkarti spēlētāju svinību apmaksai, kā to pēc uzvaras astotdaļfinālā pār Serbiju izdarīja Itālijas komandas vadonis Poceko.

"Es zinu tikai vienu: noteikti nedošu spēlētājiem savu kredītkarti. Es šobrīd dotu priekšroku aukstam alum. Deniss [Šrēders] man prasīja kredītkarti, bet es teicu, ka trīs reizes esmu šķīries, tāpēc viņam noteikti neliksies pievilcīgs kartes limits," ar humoru sacīja Herbērts.

Pirms Vācijas triumfa otrā pusfinālā Spānijas basketbolisti ar rezultātu 100:90 (19:30, 24:22, 30:15, 27:23) uzvarēja Somiju.

Savukārt trešdienas ceturtdaļfinālos tiksies pašreizējā čempione Slovēnija ar Poliju un Francija ar Itāliju.

Pēc apļa cīņām katras grupas četras labākās komandas iekļuva izslēgšanas spēlēs.

Eiropas čempionāts norisināsies līdz svētdienai.

Nākamais Eiropas čempionāts notiks pēc trim gadiem, vienu no apakšgrupām un izslēgšanas turnīru uzņemot Rīgai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu