Bumbu padevēja mammai nāvi novēlējušajam Ozolam LFF piespriedusi diskvalifikāciju (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Roberts Ozols (no kreisās)
Roberts Ozols (no kreisās) Foto: Zigismunds Zālmanis,

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas vienības "Riga" vārtsargam Robertam Ozolam Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komiteja (DK) piespriedusi piecu spēļu diskvalifikāciju, bet "Daugavpils" komandas spēlētājam Lašam Kvarachelijam - divu spēļu diskvalifikāciju, trešdien ziņo LFF.

Jau ziņots, ka svētdien Valmierā 28.kārtas spēlē divu līdervienību cīņā "Valmiera" ar 3:1 pārspēja "Riga" komandu.

"Lai nomirst tava mamma!" svētdienas spēlē skanēja Ozola novēlējums bumbu padevējam, kura mamma Inese Vagare šo notikumu atspoguļoja savā "Twitter" kontā.

LFF DK, izskatot šo spēle epizodi, ņemot vērā 14.septembra LFF Godīgas spēles un ētikas komitejas atzinumu un 14.septembra "Riga" sniegtos paskaidrojumus, kā arī papildus iepazīstoties ar masu saziņas līdzekļos publicēto informāciju, konstatēja, ka ""Riga" vārtsarga Ozola rīcība ir kvalificējama kā LFF Ētikas kodeksa 3.1.1. un 3.1.3. punkta pārkāpums un ir sodāma pēc Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr.1 19.4. punkta, īpaši ņemot vērā, ka pārkāpums ir vērsts pret nepilngadīgu personu".

Par šo incidentu vārtsargs saņēma piecu virslīgas spēļu diskvalifikāciju un 170 eiro naudas sodu.

Papildus tam "Valmiera" par paviršu apsardzes darbu, ielaižot stadionā līdzjutējus ar pirotehniku, un kluba līdzjutēju pirotehnikas izmantošanu šajā mačā, kā rezultātā mazgadīga persona guva miesas bojājumus un tika apdraudēta šīs personas veselība un dzīvība, ņemot vērā kluba 14.septembra sniegtos paskaidrojumus, nākamo mājas spēli virslīgā aizvadīs bez skatītājiem, kā arī saņem 170 eiro naudas sodu.

Piedevām klubam par otrā puslaika sākuma laika kavēšanu šajā spēlē piešķirts arī 125 eiro naudas sods.

Kvarachelijam divu spēļu diskvalifikācija un 70 eiro naudas sods piešķirts par sestdienas spēli Daugavpilī, kurā "Daugavpils" un "Tukums 2000"/"Telms" vienības spēlēja neizšķirti - 0:0.

Jau ziņots, ka otrā puslaika ievadā laukumā sākās asumi, bet tuvojoties pamatlaika beigām, sākās grūstīšanās abu komandu futbolistu vidū, sarkano kartīti nopelnot Kvarachelijam un atstājot "Daugavpili" mazākumā.

Turnīra tabulas galvgalī 28 mačos 67 punktus ir sakrājusi "Valmiera", bet 60 punktus - "Riga" un RFS, kamēr vadošo četrinieku ar 54 punktiem noslēdz "Liepāja". Piektā ir "Auda" ar 44 punktiem, bet sestā - "Daugavpils", kurai ir 28 punkti, kamēr "Tukums 2000"/"Telms" komandai ir 27 punkti. 21 punkts ir "Metta", bet pa 18 punktiem - Jūrmalas "Spartaka" un "Super Nova" komandām.

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11.marta līdz 13.novembrim.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu