UEFA Čempionu līga: Mančestras "City" mača galotnē izrauj uzvaru, panākumu gūst arī "Real"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Norvēģijas futbolists Ērlings Holanns
Norvēģijas futbolists Ērlings Holanns Foto: AP/Scanpix

Mančestras "City" trešdien UEFA Čempionu līgas grupu turnīra otrajā spēlē četru minūšu laikā spēja gūt divus vārtus, kas palīdzēja izcīnīt uzvaru.

G grupas spēlē "City" laukuma saimnieku lomā ar rezultātu 2:1 (0:0) izcīnīja uzvaru pār Dortmundes "Borussia" komandu.

Otrajā puslaikā pēc 11 spēlētām minūtēm vadībā izvirzījās "Borussia", vārtus gūstot Džūdam Belingemam.

Dortmundes vienība spēja noturēt pārsvaru līdz 80.minūtei, kad pirmo bumbu "Borussia" vārtos raidīja Džons Stounss, bet vēl pēc četrām minūtēm uzvaru nesošos vārtus "City" labā guva Ērlings Holanns.

Tikmēr otrā grupas mačā Dānijas komandas "Kobenhavn" un Spānijas vienības "Sevilla" duelis noslēdzās bezvārtu neizšķirti ar 0:0 (0:0).

Pēc divām spēļu kārtām sešus punktus ir izcīnījuši "City" futbolisti un atrodas līderpozīcijās, otrajā vietā ar trīs punktiem seko "Borussia", par vienu pozīciju zemāk ir "Kopenhavn" ar vienu punktu, kamēr "Sevilla" arī ar vienu izcīnītu punktu atrodas noslēdzošajā ceturtajā pozīcijā.

Madrides "Real" trešdien svinēja uzvaru UEFA Čempionu līgas grupu turnīra otrajā mačā, kamēr cita grupas spēle starp Doneckas "Šahtar" un Glāzgovas "Celtic" noslēdzās neizšķirti.

F apakšgrupas mačā "Real" savā laukumā ar rezultātu 2:0 (0:0) uzvarēja "Leipzig".

Madridiešiem izdevās izvirzīties tikai pēc spēlētām 80 minūtēm, kad ar precīzu sitienu apakšējā vārtu stūrī izcēlās Federiko Valverde.

Laukuma saimnieku pārsvaru kompensācijas laika pirmajā minūtē dubultoja Marko Asensio.

Otrā grupas spēlē Doneckas "Šahtar", kas Varšavā mājinieku lomā uzņēma Glāzgovas "Celtic", noslēdza maču neizšķirti 1:1 (1:1).

Viesu komandai izdevās izvirzīties vadībā jau desmitajā minūtē, kad Artjoms Bondarenko nejauši ieraidīja bumbu savos vārtos.

"Šahtar" izdevās panākt neizšķirtu 29.minūtē, vārtus pēc Georgija Sudakova piespēles gūstot Mihailo Mudrikam.

Pēc divām kārtām pirmo vietu grupā ar sešiem izcīnītiem punktiem ieņem "Real". Par vienu vietu zemāk ir Doneckas vienība, kas izcīnījusi četrus punktus, bet trešajā vietā atrodas "Celtic" ar vienu punktu, kamēr ceturtā ar nulle punktiem ir "Leipzig".

Itālijas vienība "Napoli" trešdien, gūstot trīs vārtus otrajā puslaikā, guva panākumu UEFA Čempionu līgas grupu turnīra otrajā spēlē.

A grupas spēlē Neapoles komanda viesu lomā ar rezultātu 3:0 (0:0) guva panākumu pār Glāzgovas "Rangers".

Pēc neprecīza 11 metru soda sitiena 60.minūtē vēl pēc astoņām spēlētām minūtēm "Napoli" vadībā izvirzīja Mateo Politano.

85.minūtē Neapoles komandas pārsvaru dubultoja Džakomo Raspadori, kam pēc sešām minūtēm sekoja vēl viena bumba pretinieku vārtos, šoreiz precīzam esot Tangijam Ndombelē.

Šim mačam bija jānotiek jau otrdien, taču tas nevarēja notikt nepietiekamo policijas resursu dēļ, kas saistīts ar Lielbritānijas karalienes Elizabetes II bērēm.

Otrdien tika aizvadīta pirmā otrās kārtas grupas spēle, kurā "Liverpool" ar rezultātu 2:1 (1:1) pārspēja Amsterdamas "Ajax".

Pēc divām kārtām A grupas līdere ir "Napoli", kas abās aizvadītajās spēlēs, ielaižot tikai vienus vārtus, svinēja panākumus, otro un trešo vietu dala "Liverpool" un "Ajax" ar trīs izcīnītiem punktiem, bet ceturto vietu ieņem "Rangers", kas nav spējusi tikt pie punktiem.

UEFA Čempionu līgas pamatturnīrā spēlē 32 komandas. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet trešo pozīciju ieguvējas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.

2021./2022.gada sezonas sacensību finālā Parīzē Madrides "Real" ar 1:0 pārspēja "Liverpool".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu