Dončičs: Spēlēju drausmīgi. Pievīlu savu komandu un visu valsti

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs.
Luka Dončičs. Foto: SIPA/Scanpix

Pasaules basketbola zvaigzne Luka Dončičs pēc Slovēnijas izlases zaudējuma "EuroBasket 2022" ceturtdaļfinālā pauda, ka spēlējis drausmīgi, tādējādi pieviļot gan komandas biedrus, gan visu valsti.

Par sensāciju Eiropas čempionātā trešdien parūpējās Polijas vīriešu basketbola izlase, kas ar rezultātu 90:87 (29:26, 29:13, 6:24, 26:24) uzvarēja iepriekšējā turnīra čempioni Slovēniju.

Mateušs Poņitka kaldināja Polijas uzvaru ar 26 punktiem, 16 atlēkušajām bumbām un desmit rezultatīvām piespēlēm.

Dončičs Slovēnijas rindās guva 14 punktus, izcīnīja 11 atlēkušās bumbas un tika pie septiņām rezultatīvām piespēlēm, bet arī pieļāva sešas kļūdas un realizēja tikai piecus no 15 metieniem.

"Nevarēju spēlēt ar pilnu atdevi. Trešajā ceturtdaļā saņēmu pretsāpju injekciju, ar traumām cīnos visa turnīra gaitā. Bet šodien spēlēju drausmīgi. Pievīlu komandu un visu valsti, kas mūs atbalstīja. Uzņemos atbildību. Man jāizanalizē šī spēle un nākamreiz jābūt labākam," sacīja Dončičs.

"Es vienmēr pārstāvēšu savu valsti. Kad vien to varēšu un būšu vesels. Uzslavas poļiem, viņi ir ļoti laba komanda. Tāpat kā beļģi. Līmenis šajā turnīrā ir neticams."

Slovēnijai, kas kļuva par čempioni 2017. gadā, ir izdevies iekļūt labāko astotniekā septiņos Eiropas čempionāta finālturnīros no pēdējiem astoņiem, bet Polija ir sasniegusi ceturtdaļfinālu pirmo reizi kopš 1997.gada. Pusfinālā poļi spēlēs pirmo reizi kopš tālā 1971. gada.

Otrdien vietu pusfinālā jau nodrošināja Spānija, kas pārspēja Somiju, un Vācija, kas pārliecinošā cīņā bija pārāka pār Grieķiju. Vēl pusfinālā sacentīsies arī Francija, kas trešdien papildlaikā pārspēja Itāliju.

Šī ir ceturtā reize, kad Eiropas čempionāta finālturnīra vīriešiem priekšsacīkšu spēles tika aizvadītas četrās dažādās valstīs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu