KHL paziņo, ka Krievijas klubs "Spartak" lauzis līgumu ar Indraši

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Miks Indrašis
Miks Indrašis Foto: Edijs Pālens/LETA

Krievijas klubs Maskavas "Spartak" lauzis līgumu ar Latvijas hokejistu Miku Indraši, liecina paziņojums Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mājaslapā.

KHL preses dienests paziņojis, ka "Spartak" pārtraucis līgumsaistības ar Indraši, kurš iepriekš izpelnījās lielu Latvijas sabiedrības nosodījumu par pievienošanos Maskavas klubam laikā, kad Krievijas noziedzīgais režīms īsteno karadarbību Ukrainā.

Pēc aptuveni nedēļu ilgas klusēšanas Indrašis jūlija sākumā nāca klajā ar paziņojumu, kurā viņš noliedza "Spartak" izplatīto informāciju, ka Latvijas hokejists šosezon spēlēs Maskavas klubā.

"Es nosodu Krievijas karu Ukrainā! Agresora valstī nespēlēšu! Esmu Latvijas patriots un savu attieksmi pret savu valsti vienmēr esmu paudis laukumā, velkot izlases kreklu deviņos Pasaules čempionātos pēc kārtas," pavēstīja Indrašis.

Patlaban 31 gadu vecais Indrašis gatavojas Vācijas DEL līgas sezonai Šveningeras "Wild Wings" komandas sastāvā.

Iepriekš tika ziņots, ka Latvijas uzbrucējs esot noslēdzis viena gada līgumu ar "Spartak" par 17 miljoniem rubļu (aptuveni 290 000 eiro). Pēc KHL reglamenta, pārtraucot kontraktu pēc spēlētāja iniciatīvas, viņam jāatmaksājot viena trešā daļa no līgumā paredzētās summas - 5,61 miljoni rubļu (aptuveni 97 000 eiro).

Pagājušajā sezonā Indrašis aizvadīja 46 spēles Maskavas apgabala "Vitjaz" un Leonīda Tambijeva vadītās Vladivostokas "Admiral" rindās, KHL čempionātā gūstot 17 (7+10) rezultativitātes punktus.

Tāpat uzbrucējs aizvadītajā sezonā piedalījās Pekinas olimpiskajās spēlēs un sezonu pabeidza "Biel-Bienne" komandā Šveices čempionātā, kur kopumā 11 mačos atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Pēc klubu sezonas trauma viņam liedza startu pasaules meistarsacīkstēs.

Viņš karjerā pārstāvējis arī KHL komandas Rīgas "Dinamo" un Maskavas "Dinamo".

Indrašis Latvijas izlases sastāvā piedalījies deviņos pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu