Deivisa kausa izcīņu iesāks Štrombahs; Gulbis piedalīsies dubultspēlēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: Evija Trifanova/LETA

Ar Roberta Štrombaha spēli pret Pīteru Bertrānu rīt sāksies Latvijas un Dominikānas Republikas vīriešu tenisa izlašu Deivisa kausa izcīņas duelis, noskaidrojās šodien notikušajā izlozē.

Latvijas komandas otrais numurs Štrombahs (ATP 561.) pirmajā vienspēļu mačā spēkosies ar Bertrānu (ATP 552.), otrajā vienspēlē Kārlis Ozoliņš rīt spēlēs ar pretinieku pirmo numuru Niku Hārdu (ATP 259.), bet izlases pirmais numurs Ernests Gulbis (ATP 297.) laukuma plāno doties sestdien, kad dubultspēlē kopā ar Miķeli Lībieti (dubultspēļu ATP 1388.) stāsies pretī Viktoram Estrejam Burgosam, kurš rangā nav atrodams, bet savulaik sasniedza 43.pozīciju, un pretinieku izlases kapteinim ir Huanam Berrido-Fernandesam.

Nepieciešamības gadījumā sestdien vienspēlēs Štrombahs spēlēs ar Hardu, bet Ozoliņš - ar Bertrānu.

Latvijas un Dominikānas Republikas cīnās Deivisa kausa Pasaules otrajā grupā.

Dominikānas Republika pasaules rangā atrodas 53.vietā, kamēr Latvija ir par četrām pozīcijām zemāk - 57.vietā.

Biļetes uz Deivisa kausa spēlēm iespējams iegādāties biļešu tirdzniecības vietnē "aula.lv". Spēlēm nav plānota televīzijas tiešraide.

Pirmās grupas zaudētājas un otrās grupas uzvarētājas cīnīsies pirmās grupas "play-off" turnīrā, bet otrās grupas zaudētājas "play-off" spēlēs tiksies ar labākajām izlasēm trešās grupas reģionālajos turnīros.

Marta sākumā duelī par vietas saglabāšanu Deivisa kausa Pasaules otrajā grupā Latvijas izlase ar kapteini Ernestu Gulbi laukumā ar 3-2 pārspēja Taizemi.

Deivisa kauss ir galvenās tenisa sacensības vīriešu izlasēm, ko organizē Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) jau kopš 1900.gada. Sākotnēji tās tika organizētas kā sacensības starp ASV un Lielbritānijas izlasēm, bet šobrīd tās ir lielākās ikgadējās starptautiskās komandu sacensības. Latvijas izlase šajā turnīrā piedalās kopš 1993.gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu