Atklāta piemiņas vieta Latvijas futbola pamatlicējam Holam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Latvijas Futbola federācija (LFF)

Ceturtdien Jūrmalā tika atklāta piemiņas vieta Latvijas futbola pamatlicējam un par Latvijas futbola tēvu sauktajam Haroldam Trevenenam Holam, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Piemiņas vieta izveidota Lielupes kapos, Paula Stradiņa ielā 9, Jūrmalā. Pasākumā atklāta arī informatīvā plāksne un interneta vietne "vesture.lff.lv", kur ikvienam iespējams iepazīties ar Hola biogrāfiju.

Bez LFF pārstāvjiem piemiņas vietas atklāšanā piedalījās arī Hola mazmeita Aiona Terēze Viševa un mazmazdēls Biskijs Guguše, kā arī arī Apvienotās Karalistes vēstnieks Latvijā Pols Bramels.

Iepriekš par Latvijas futbola pamatlicēja biogrāfiju bija zināms ļoti maz, taču 2021.gadā, pateicoties LFF darbinieka Renāra Krīgera entuziasmam, tika atrasti Hola pēcteči, kuri šobrīd dzīvo Kanādā, kā arī kārtīgi izzināta un izpētīta viņa biogrāfija.

"Šis man nozīmē tik daudz uzreiz vairākos veidos. Paldies Renāram par viņa milzīgo enerģiju un Ingai par mūsu atgriešanu pie mūsu ģimenes. Mana mamma, kura bija šeit dzimusi, un mans tēvs, kurš šeit auga, visu mūžu stāstīja man par savu dzīvi Latvijā. Kad mani vecāki devās uz ASV, zuda mūsu saikne ar plašāko ģimeni, kas nu ir atjaunota. Man tas ir ļoti svarīgi. Futbols ir mūsu asinīs, jo visa mūsu ģimene mīl futbolu vairāk par jebkuru citu sporta veidu," atklāja Hola mazmeita Viševa.

Piemiņas vietas atjaunošanu un turpmāku tās uzturēšanu uzņēmusies LFF.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu