Video Gulbis: Latvijas tenisam nav jābūt aiz aizslēgtām kabineta durvīm

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pēc uzvaras Latvijas Tenisa savienības (LTS) prezidenta vēlēšanās sarunā žurnālistiem sniedza komentāru organizācijas turpmāko darbību. 

Gulbis amatā nomainījis Juri Savicki, kurš bija LTS prezidents kopš 1998. gada. Uz amatu pretendēja arī ilggadējais Diplomātu tenisa kluba prezidents, arhitekts un uzņēmējs Mārcis Apsītis.

Piektdien Jūrmalā notiekošajā biedru kopsapulcē vairums atbalstīja Gulbja kandidatūru - 32 no 51 balsstiesīgā biedra.

"Prieks, ka viss pagāja samērā labi, samērā solīdi. Un godīgi. Man tas bija pats svarīgākais, ka biedriem iedod iespēju brīvi izvēlēties. Mēs abi ar Apsīša kungu prezentējām savas idejas. Ceru, ka labākās idejas uzvarēja. Paldies," sacīja Gulbis.

Tenisists priekšvēlēšanu laikā pārsvarā uzturējies ārzemēs, tāpēc ar biedriem nesanāca tikties klātienē tik daudz, cik gribējās, taču idejas tika pārrunātas attālināti.

"Ar biedriem pa telefonu droši vien esmu norunājis vairāk stundas nekā dzīvē kopumā. Ar biedriem bija ļoti liels kontakts pēdējos divos mēnešos, līdz ko uzzināju, ka savienībā būs izmaiņas. Pēdējās 10 dienas esmu Latvijā, ar daudziem biedriem satikos, bet ar visiem paspēt nebija iespējams."

Šogad aprīlī veiktie grozījumi Sporta likumā paredz, ka Savickim bija LTS prezidenta amats jāatstāj līdz 1. oktobrim.

Veikt grozījumus Sporta likumā iniciēja Krievijas noziedzīgā režīma paplašinātais karš Ukrainā. Likums paredz, ka Latvijas sporta federāciju valdēs amatu nedrīkst ieņemt bijušie Valsts drošības komitejas (VDK) darbinieki vai ziņotāji. Pretējā gadījumā federācijai var tikt atņemts atzītās federācijas statuss un valsts finansējums.

Savickis savulaik bija VDK štata darbinieks.

Tikmēr LTS statūtos norādīts, ka prezidents pēc amata atstāšanas, ar nosacījumu, ka amata pienākumus pildījis nepārtraukti statūtos noteiktā termiņa laikā, kļūst par biedrības Goda prezidentu, kuram ir tiesības bez īpaša ielūguma piedalīties ar padomdevēja tiesībām valdes, biedru sapulces, komisiju un treneru padomes sēdēs.

"Tas ir juridisks jautājums. Un es neesmu jurists. Kāda šobrīd ir situācija? Es nezinu. Lai juristi ar to tiek skaidrībā. Ja juridiski viss būs kārtībā un biedri gribēs redzēt Juri kā Goda prezidentu, man ar to nav nekādu problēmu," skaidroja Gulbis.

"Sporta federācijām nav jābūt atkarīgām no viena cilvēka vai mazas cilvēku grupas. Tā ir biedrība. Šis kongress (biedru kopsapulce) ir īstais spēks Latvijas tenisā. Tam nav jābūt aiz aizslēgtām kabineta durvīm. Man šķiet, ka tas attiecas uz jebkuru sporta veidu. Tā ir viena no vēlmēm, kāpēc iesaistījos šajā prezidentūrā - lai būtu vairāk atklātības, lai būtu vairāk progresīvi domājošu cilvēku."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu