Savickis vēl paliek Latvijas Tenisa savienības valdē (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Juris Savickis
Juris Savickis Foto: Edijs Pālens/LETA

Bijušais Latvijas Tenisa savienības (LTS) prezidents Juris Savickis piektdien vēl saglabāja amatu organizācijas valdē.

Sarunā ar žurnālistiem Savickis skaidroja, ka kopsapulcē vēl neatstāja organizācijas valdi, lai neietekmētu kopsapulces dienaskārtību.

Jau ziņots, ka piektdien notikušajā kopsapulcē par jauno organizācijas prezidentu jeb valdes priekšsēdētāju tika ievēlēts tenisists Ernests Gulbis, kurš amatā nomainīs Savicki. Savukārt pats Savickis vēl nav uzrakstījis iesniegumu par izstāšanos no valdes, kas viņam būs jāizdara līdz 1.oktobrim.

"Ja tas kaut ko mainītu, tad es tagad atkāptos arī no valdes," piektdien teica Savickis.

Atskatoties uz savu 24 gadu prezidentūru, Savickis kā sava darba lielākos augļus izcēla klubu sistēmu izveidi, kā arī tenisa sabiedrības interešu pārstāvēšanu finansējuma piesaistē no valsts un privātā sektora.

Savickis arī apgalvoja, ka viņš esot sekmējis tenisistes Anastasijas Sevastovas atbalstīšanu un palīdzējis viņas karjeras izaugsmē.

LTS statūtos noteikts, ka prezidents pēc amata atstāšanas, ar nosacījumu, ka amata pienākumus pildījis nepārtraukti statūtos noteiktā termiņa laikā, kļūst par biedrības Goda prezidentu, kuram ir tiesības bez īpaša ielūguma piedalīties ar padomdevēja tiesībām valdes, biedru sapulces, komisiju un treneru padomes sēdēs.

Savickis teica, ka pārāk "nerausies" izmantot šī amata priekšrocības.

Savickis sarunā Gulbim norādījis, ka tenisistam labāk piemērots būtu bijis viceprezidenta amats, lai viņš apgūtu darbu federācijā. Pats Savickis esot uzrunājis trīs iespējamos kandidātus, no kuriem divus viņš neatklāja, bet trešais bijis kādreizējais tenisists Kārlis Lejnieks, kurš ir bijušais LTS ģenerālsekretārs un tagad ir Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu