Video ⟩ Šrēders ar 26 punktiem palīdz Vācijai izcīnīt bronzu Eiropas čempionātā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Deniss Šrēders
Deniss Šrēders Foto: FIBA.com

Vācijas basketbolisti svētdien Berlīnē Eiropas basketbola čempionātā cīņā par bronzu uzvarēja Poliju, tiekot pie godalgām Eiropas meistarsacīkstēs pēc 17 gadu pārtraukuma.

Vācija ar rezultātu 82:69 (19:14, 17:9, 18:26, 28:20) guva uzvaru pār Polijas basketbolistiem.

Vācijas panākumu kaldināja Deniss Šrēders, kurš guva 26 punktus, realizējot 70% savu metienu, bet vēl 14 punktus un deviņas atlēkušās bumbas sakrāja Johanness Voigtmanis.

Mihals Sokolovskis ar 18 punktiem neglāba Poliju no neveiksmes, kamēr Entonijs Darels Sloters, kurš bija rezultatīvs iepriekšējos mačos, šoreiz guva desmit punktus, taču sakrāja tikpat rezultatīvas piespēles.

Pirmajā ceturtdaļā vāciešiem izdevās izvirzīties vadībā, pateicoties trīs precīziem tālmetieniem, kamēr poļi visas piecas reizes bija neprecīzi no trīs punktu līnijas. Pēc tam arī otrajā ceturtdaļā, pateicoties diviem tālmetieniem īsā laika posmā un vairākām Polijas kļūdām, Vācijas basketbolistiem izdevās vienubrīd iekrāt pat 15 punktu pārsvaru.

Pēc pārtraukuma poļiem izdevās samazināt deficītu līdz sešiem punktiem, ko turpinājumā gan vācieši atkal spēja palielināt līdz desmit punktiem. Neskatoties uz Vācijas veiksmīgajiem uzbrukumiem, trešās ceturtdaļas izskaņā pēc precīza Entonija Derela Slotera tālmetiena Polija atkal bija iedzinējos vien ar piecu punktu starpību (51:56).

Noslēdzošajā ceturtdaļā veiksmīgāk spēlēja Polija un panāca neizšķirtu (59:59), taču veiktais izrāviens bija par vēlu, un Vācija, izmantojot savas iespējas uzbrukumos, guva drošu uzvaru ar 13 punktu pārsvaru.

Plkst.21.30 Spānija un Francija cīnīsies par čempiontitulu.

Pagājušajā Eiropas čempionātā Polijai neizdevās izkļūt no grupas, tajā ieņemot tikai piekto vietu. Šogad Polija sasniedza pusfinālu pirmo reizi kopš 1971.gada.

Polijas basketbolisti D grupā tika pie trim panākumiem, uzvarot Nīderlandi, Izraēlu un Čehiju, taču zaudēja Serbijai un Somijai. Poļi astotdaļfinālā ar 94:86 pieveica Ainara Bagatska trenēto Ukrainas izlasi, ceturtdaļfinālā ar 90:87 lika no titula atvadīties Slovēnijai, bet pusfinālā piedzīvoja sagrāvi pret Franciju (54:95).

Vācija, kura Eiropas čempionātu labāko četru komandu skaitā nav bijusi kopš 2005.gada, iepriekšējā čempionātā ieņēma sesto vietu.

Vācijas basketbolisti šogad ieņēma otro vietu B apakšgrupā, kur zaudēja tikai Slovēnijai, bet pārspēja Franciju, Bosniju un Hercegovinu, papildlaikā Lietuvu un Ungāriju. Astotdaļfinālā vācieši ar 85:79 guva virsroku pār Melnkalni, ceturtdaļfinālā ar 107:96 pārspēja Grieķiju, bet pusfinālā ar 91:96 piekāpās Spānijai.

Komandas bija salozētas kopā arī Pasaules kausa kvalifikācijas otrās kārtas turnīrā, gan pagājušā gada novembrī, gan šā gada jūlijā uzvaru svinot vāciešiem (72:69, 93:83).

Pēc apļa cīņām katras grupas četras labākās komandas iekļuva izslēgšanas spēlēs.

Šī ir ceturtā reize, kad Eiropas čempionāta finālturnīra vīriešiem priekšsacīkšu spēles tika aizvadītas četrās dažādās valstīs.

2017.gadā par Eiropas čempioniem basketbolā kļuva Slovēnijas izlases spēlētāji, izcīnot savu pirmo titulu vēsturē. Slovēnija, kura ceturtdaļfinālā uzvarēja Latviju, finālā pieveica Serbiju. Cīņā par trešo vietu Spānija apspēlēja Krieviju.

Latvijas izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā piedalījusies 14 reizes, taču šoreiz finālturnīram kvalificēties neizdevās, H grupā paliekot pēdējā vietā aiz Bosnijas un Hercegovinas, Grieķijas un Bulgārijas.

Eiropas čempionāts beigsies svētdien.

Nākamais Eiropas čempionāts notiks pēc trim gadiem, vienu no apakšgrupām un izslēgšanas turnīru uzņemot Rīgai.

Šim finālturnīram bija jānotiek 2021.gadā, taču tā kā Covid-19 pandēmijas dēļ par gadu tika pārceltas Tokijas olimpiskās spēles, gadu vēlāk pulcējas arī kontinenta spēcīgākie basketbolisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu