Savickis skaidro, kā un kāpēc Latvijas Tenisa savienību daudzi labvēļi atbalstījuši slēpti

CopyDraugiem X Whatsapp
Juris Savickis
Juris Savickis Foto: Publicitātes foto

Bijušais Latvijas Tenisa savienības (LTS) vadītājs Juris Savickis uzreiz pēc amata atstāšanas žurnālistiem neslēpa, ka organizāciju viņa prezidentūras gados vairāki labvēļi finansiāli atbalstījuši slēpti.

Pagājušās nedēļas izskaņā notikušajā kopsapulcē par jauno organizācijas prezidentu jeb valdes priekšsēdētāju tika ievēlēts tenisists Ernests Gulbis, kurš amatā nomainīs Savicki. Savukārt pats Savickis vēl nav uzrakstījis iesniegumu par izstāšanos no valdes, kas viņam būs jāizdara līdz 1. oktobrim.

Pēc LTS prezidenta krēsla atstāšanas Savickis sarunā ar žurnālistiem bija vaļsirdīgs, bet vairākas reizes aicināja uzdot jautājumus, uz kuriem atbildes viņu parādītu labā gaismā, nevis jautāt ko kritisku.

Neiztika arī bez apgalvojumiem, ka žurnālisti viņā meklē tikai slikto, kā arī sagroza Savicka sacīto kā pašiem labpatīk.

Kongresa laikā piektdien viens no LTS prezidenta amata kandidātiem Mārcis Apsītis biedriem apgalvoja, ka viņam piederošais veikalu tīkls "Komforts" jeb SIA "EVA - SAT" regulāri atbalsta organizāciju.

Arī Savickis pauda, ka tā noticis, taču LTS mājaslapā pieejamajos organizācijas gada pārskatos no 2014. līdz 2020. gadam nav atrodams SIA "EVA - SAT".

Bijušajam LTS prezidentam šādai situācijai bija kolorīts un tiešs skaidrojums.

"Redziet, kā notiek. Kad ir kāds sponsors, viņi parasti apvienojas. Nauda [savienībai] tiek pārskaitīta caur citu firmu. Viņš vienkārši grib atbalstīt tenisu, bet nevēlas to darīt publiski. Negrib publiski rādīt, ka viņš tāds labs cilvēks. Tādu ir daudz. Tas notiek tā: paprasa draugam, lai LTS noziedo, piemēram, 100 000 eiro, bet pusi patiesībā dod pats. Tas tā notiek. Acīmredzot, ka jums nav ne mazākās saprašanas kā tiek meklēta nauda sabiedriskajām organizācijām. Es neteikšu caur kuru firmu Apsīša kungs skaitīja naudu LTS. Paņemiet gada pārskatu un jautājiet - caur to vai caur to. Tad es jums atbildēšu," klāstīja Savickis.

Atskatoties uz savu 24 gadu prezidentūru, Savickis kā sava darba lielākos augļus izcēla klubu sistēmu izveidi, kā arī tenisa sabiedrības interešu pārstāvēšanu finansējuma piesaistē no valsts un privātā sektora.

Savickis arī apgalvoja, ka viņš esot sekmējis tenisistes Anastasijas Sevastovas atbalstīšanu un palīdzējis viņas karjeras izaugsmē.

LTS statūtos noteikts, ka prezidents pēc amata atstāšanas, ar nosacījumu, ka amata pienākumus pildījis nepārtraukti statūtos noteiktā termiņa laikā, kļūst par biedrības Goda prezidentu, kuram ir tiesības bez īpaša ielūguma piedalīties ar padomdevēja tiesībām valdes, biedru sapulces, komisiju un treneru padomes sēdēs.

Savickis teica, ka pārāk "nerausies" izmantot šī amata priekšrocības.

Savickis sarunā Gulbim norādījis, ka tenisistam labāk piemērots būtu bijis viceprezidenta amats, lai viņš apgūtu darbu federācijā. Pats Savickis esot uzrunājis trīs iespējamos kandidātus, no kuriem divus viņš neatklāja, bet trešais bijis kādreizējais tenisists Kārlis Lejnieks, kurš ir bijušais LTS ģenerālsekretārs un tagad ir Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu