FIBA pārstāvis: Tiesāšana "EuroBasket 2022" nebija slikta

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kamils Novaks
Kamils Novaks Foto: FIBA.com

Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas nodaļas izpilddirektors Kamils Novaks neuzskata, ka tiesnešu darbs, lai arī tika kritizēts, Eiropas čempionātā (EČ) būtu bijis slikts.

Eiropas čempionātā tiesnešu darbs nereti tika kritizēts, taču Novaks kritiku noraidīja, izņemot situācijas pāris spēlēs. 

"Varu pateikt divas lietas. Pirmkārt, tiesneši vispirms tiek vērtēti pirms turnīra un pēc tam tā laikā. Tiesneši nejauši nokļūt "EuroBasket" nevar. Kļūdas ir, un tas, kas bija Lietuvas un Vācijas spēlē, tam nevajadzēja notikt. Protams, tas viss ir ļoti nepatīkami, un medijos bija ažiotāža. Tiesāšana nebija sliktāka kā 2015. gada Eiropas čempionātā," "Basket News" citē Novaka teikto. 

Tiesneši pieļāva rupjas kļūdas Vācijas - Lietuvas un Gruzijas - Turcijas spēlēs. Neapmierinātību ar soģu darbu pauda arī vairākas basketbola zvaigznes. 

"Bija saspringts turnīrs, taču nedomāju, ka tiesāšana bija slikta. Izslēgšanas spēlēs komandas vairs tik daudz nesūdzējās," norādīja FIBA Eiropas nodaļas izpilddirektors. 

Latvija Eiropas čempionātā tika pārstāvēta ar četriem tiesnešiem. Vislielākā slodze bija Mārtiņam Kozlovskim. Čempionātu tiesāja arī Oskars Lucis, Gatis Saliņš un Andris Aunkrogers. 

"Realitātē čempionātā bija divi slikti momenti - Lietuvas - Vācijas spēlē un incidents Gruzijas - Turcijas mačā. Šis turnīrs no citiem atšķīrās ar to, ka bija liela sociālo tīklu ietekme. Izveidojās viedoklis, ka ne viss ir labi," uzskata Novaks. 

Par Eiropas čempioni ceturto reizi kļuva Spānijas izlase. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu