Solovejs: Jāspēlē līdz galam, jācīnās par katru punktu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Pludmales volejbolistes Līva Ēbere un Deniela Konstantinova, treneris Aleksandrs Solovejs
Pludmales volejbolistes Līva Ēbere un Deniela Konstantinova, treneris Aleksandrs Solovejs Foto: Latvijas Volejbola federācija

Jāspēlē līdz cīņas beigām, un jācīnās par katru punktu, pēc Latvijas dueta Deniela Konstantinova/Līva Ēbere zaudējuma Turcijā pasaules U-19 čempionāta pludmales volejbolā pirmajā izslēgšanas turnīra spēlē sarunā ar LETA sacīja Latvijas sieviešu izlases treneris šajās sacensībās Aleksandrs Solovejs.

Jau ziņots, ka šīs vasaras Eiropas U-20 vicečempiones Turcijā pirmajā izslēgšanas turnīra spēlē ar 1-2 (24:22, 19:21, 12:15) piekāpās Vācijas duetam Annika Bernta/Janne Ūla.

"Čempionāts iemācīja, ka jāspēlē līdz galam. Jācīnās par katru punktu. Nedrīkst pēc 15:11 otrajā un 12:9 trešajā setā atslābt. Jāspēlē par katru punktu, katru setu. Nedrīkst atslābt ne brīdi, jo pasaules čempionātā viss kas var notikt", pēc turnīra sarunā ar LETA sacīja Solovejs.

"Grupā nospēlējām slikti. "Play-off" spēli aizvadījām labi, taču izlaidām uzvaru no rokām. Otrajā setā bijām vadībā ar 15:11, bet zaudējām setu. Trešajā bijām vadībā ar 12:9, taču zaudējām," īsumā sacensību gaitu raksturo treneris.

"Grupu turnīrā vienkārši nepadevās spēle. Varbūt tāpēc, ka grupas cīņās mainījāmies blokā. Iespējams, ka tā zuda spēles ritms. Izslēgšanas turnīra spēlē blokā spēlēja tikai Konstantinova, Ēbere spēlēja tikai aizsardzībā, un spēle vedās daudz labāk," piebilst Solovejs.

Viņš atgādina, ka trešajā setā izslēgšanas cīņā pret vācietēm rezultāts bija 12:10 Latvijas pāra labā, kad Konstantinovai tiesnesis nosvilpa kļūdu otrajā piespēlē, "kaut gan pirms tam visu spēli nebija fiksējis piespēļu kļūdas".

"Meitenes sanervozējās un atdeva piecus punktus uzreiz. Gandrīz jau vinnētu spēli vācietēm zaudējām," saka Solovejs.

Viņš bilst, ka, iespējams, sniegumu iespaidoja arī ļoti garā sezona ar daudzām spēlēm, kā arī ierobežotais laiks, kuru abas pāra dalībnieces trenējās kopā.

Jau ziņots, ka F grupā latvietes ar 1-2 (21:8, 17:21, 10:15) piekāpās slovēnietēm Živai Javornikai un Anjai Pukmeisterei, kuras izliktas ar 22.numuru, ar 2-0 (21:17, 21:12) pārspēja Anželu Derciju Tembi un Vaniu Presinu Žuzē Miambu no Mozambikas (27.) un ar 0-2 (15:21, 16:21) piekāpās Polijas pārim Malgožata Čežkovska/Uršula Lunio, kuras izsētas ar sesto numuru, grupā ieņemot trešo vietu.

Duets Konstantinova/Ēbere šovasar Eiropas U-20 čempionātā Turcijā izcīnīja sudraba medaļas, bet Eiropas U-18 čempionātā bija ceturtais.

Tikmēr Dikili divu Latvijas duetu cīņā Kristians Fokerots un Gustavs Auziņš pieveica Dāvi Teteri un Oliveru Bulgaču.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu