NHL vecākais hokejists Hāra liek punktu karjerai

CopyDraugiem X Whatsapp
Zdeno Hāra
Zdeno Hāra Foto: AP/Scanpix

Pēdējo Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonu vecākais spēlētājs, slovāku aizsargs Zdeno Hāra nolēmis likt punktu karjerai, otrdien paziņoja 45 gadus vecais sportists.

Hāra noslēdzis vienas dienas līgumu ar Bostonas "Bruins" komandu, lai karjeru noslēgtu kā šīs vienības spēlētājs.

Slovākijas hokejistam NHL aiz muguras ir 25 sezonas, no kurām viņš laukumā devās 24, lokauta laikā spēlējot Zviedrijā. Aizvadītajā sezonā Hāra, pārstāvot Ņujorkas "Islanders", 72 regulārā čempionāta spēlēs guva divus vārtus, atdeva 12 rezultatīvas piespēles un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +8.

Lielāko daļu karjeras jeb 14 sezonas Hāra bija "Bruins" sastāvā, kopš 2006.gada pildot Bostonas komandas kapteiņa pienākumus.

Pirms spēlēšanas Bostonā Hāra pārstāvēja arī Otavas "Senators" un "Islanders" komandas, bet aizpērn pievienojās Vašingtonas "Capitals". 2011. gadā ar bostoniešiem Hāra kļuva par Stenlija kausa ieguvēju.

2008./2009. gada sezonā Hāra tika atzīts par līgas labāko aizsargu un saņēma Norisa balvu, bet divus gadus vēlāk viņam tika izteikta atzinība par ieguldījumu ārpus hokeja. Hāra sešreiz spēlējis NHL Visu zvaigžņu spēlē.

Slovāku hokejistu 1996. gada NHL draftā ar 56. numuru izraudzījās "Islanders" komanda. Šajā laikā viņš piedalījās 1680 regulārā čempionāta cīņās, kurās guva 209 vārtus un 471 reizi rezultatīvi piespēlēja, kā arī iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +301, bet Stenlija kausā viņam 200 spēlēs bija 18 vārti, 52 piespēles un pozitīva lietderība +49.

Ārpus Ziemeļamerikas Hāra spēlēja arī Zviedrijā, Slovākijā un Čehijā. Slovākijas izlases sastāvā viņš piedalījās trīs olimpiskajās spēlēs un divreiz kļuva par pasaules vicečempionu.

Tikmēr pēc 13 sezonām NHL karjeru nolēmis beigt 33 gadus vecais kanādiešu aizsargs Pernels Kārls Subens.

Pēdējās trīs sezonas Subens pavadīja Ņūdžersijas "Devils" sastāvā, 2021./2022. gada sezonā laukumā dodoties 77 cīņās, kurās guva piecus vārtus, izdalīja 17 rezultatīvas piespēles un tika pie negatīva lietderības koeficienta -8.

Pirmās septiņas sezonas kanādietis pārstāvēja Monreālas "Canadiens", bet pēc tam pa trīs sezonām spēlēja Nešvilas "Predators" un "Devils" vienībās.

NHL Subens uz ledus bija 834 regulārā čempionāta cīņās, kurās guva 115 vārtus, atdeva 352 rezultatīvas piespēles un sakrāja pozitīvu lietderības koeficientu +5. Stenlija kausā viņam 96 dueļos bija 18 vārti, 44 rezultatīvas piespēles un pozitīva lietderība +1.

Subens ir 2014. gada olimpiskais čempions un savulaik izcīnīja divas zelta medaļas pasaules junioru čempionātos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu