Latvijas tenisisti Deivisa kausa Pasaules pirmās grupas "play-off" kārtā tiksies ar Izraēlu

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas vīriešu tenisa izlases tenisisti Kārlis Ozoliņš un Roberts Štrombahs
Latvijas vīriešu tenisa izlases tenisisti Kārlis Ozoliņš un Roberts Štrombahs Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas tenisisti Deivisa kausa Pasaules pirmās grupas "play-off" kārtā tiksies ar Izraēlu

Latvijas vīriešu tenisa izlase 2023. gada Deivisa kausa Pasaules pirmās grupas "play-off" kārtā tiksies ar Izraēlu, noskaidrojās otrdien notikušajā izlozē.

Spēles norisināsies nākamā gada 3.-4. vai 4.-5. februārī un Latvijai ir tiesības izvēlēties, kur duelis tiks aizvadīts. 12 uzvarētājas nākamā gada septembrī Pasaules pirmajā grupā cīnīsies ar 12 izlasēm, kas būs zaudējušas 2023. gada kvalifikācijā.

Savukārt zaudētājas nākamajā septembrī cīnīsies Pasaules otrajā grupā.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas tenisisti Lielupē Pasaules otrās grupas duelī ar 3-2 uzvarēja Dominikānas Republiku. Tikmēr Izraēla, kas izlozē bija saņēmusi sesto numuru, pirmās grupas duelī ar 1-3 atzina Čehijas pārākumu.

Izraēlas vadošie tenisisti šobrīd ir ATP ranga ceturtā simta devītajā desmitā. Išaija Oliels ir 381. vietā, bet Bens Pataels atrodas divas pozīcijas zemāk.

Deivisa kauss ir galvenās tenisa sacensības vīriešu izlasēm, ko organizē Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) jau kopš 1900. gada. Sākotnēji tās tika organizētas kā sacensības starp ASV un Lielbritānijas izlasēm, bet šobrīd tās ir lielākās ikgadējās starptautiskās komandu sacensības. Latvijas izlase šajā turnīrā piedalās kopš 1993. gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu