Ronaldu: Mans ceļš Portugāles izlasē nav beidzies

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Portugāles futbolists Krištianu Ronaldu
Portugāles futbolists Krištianu Ronaldu Foto: fpf.pt (Portugāles Futbola federācija)

Pasaules futbola zvaigzne Krištianu Ronaldu, kuram patlaban ir 37 gadi, tuvākajā laikā negrasās noslēgt karjeru Portugāles izlasē.

Portugāles Futbola federācijas svinīgā pasākumā Ronaldu paziņoja, ka viņš ir apņēmības pilns palīdzēt valstsvienībai šoruden gaidāmajā Pasaules kausa izcīņā Katarā, kur portugāļiem apakšgrupā būs jāspēkojas ar Ganas, Urugvajas un Dienvidkorejas futbolistiem.

Kaut arī Ronaldu ir savas karjeras nogalē, viņš negrasās šogad atvadīties no valstsvienības pēc Pasaules kausa izcīņas. Viens no pasaules vēsturē labākajiem futbolistiem vēlas ar Portugāles izlasi piedalīties arī 2024. gada Eiropas čempionātā, kura laikā viņam būs jau 39 gadi.

"Ceru vēl dažus gadus būt izlases sastāvā. Joprojām jūtos motivēts, ambīcijas ir augstas. Mans ceļš izlasē nav beidzies. Mums ir daudz jaunu un kvalitatīvu spēlētāju. Es būšu Pasaules kausā. Un es gribu piedalīties Eiropas čempionātā," sacīja Ronaldu.

Svinīgajā pasākumā Ronaldu saņēma apbalvojumu par nacionālo futbola izlašu vēsturē labākā vārtu guvēja rekorda labošanu. Viņa kontā Portugāles valstsvienības rindās šobrīd ir 117 precīzi sitieni 189 spēlēs.

Iepriekš rekords piederēja Irānas futbolistam Ali Daei (109 vārti, 148 spēlēs), kurš karjeru noslēdza 2009. gadā. Sarakstā trešo vietu patlaban ieņem Mohtars Dahari no Malaizijas (89 vārti 142 spēlēs), kurš karjerai punktu pielika 1985. gadā.

Savukārt ceturtais šobrīd ir Ronaldu ilggadējais sāncensis Argentīnas izlases futbolists Lionels Mesi ar 86 vārtiem 162 mačos.

"Es jau biju noilgojies pēc balvas saņemšanas. Esmu lepns saņemt šādu apbalvojumu. Nebiju iedomājies, ka kādu dienu es sasniegšu ko tādu. Pateicos ikvienam, kam bijusi svarīga loma manā karjerā. Tas ir bijis garš ceļš, bet man patīk teikt, ka tas vēl nav galā."

Lieliskais uzbrucējs piedalījies piecos Eiropas čempionātos - 2004., 2008., 2012., 2016. un 2020. gadā, kā arī četras reizes Pasaules kausa izcīņā - 2006., 2010., 2014. un 2018. gadā.

2016. gadā Ronaldu ar Portugāles izlasi triumfēja Eiropas čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu