Pasaules vicečempions Bulgačs: Mēs ļoti smagi strādājam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Dueta Olivers Bulgačs/Dāvis Teteris sudraba medaļai pasaules U-19 čempionātā pludmales volejbolā iepriekšējā nedēļā Turcijā pamatā ir smags darbs treniņos, pēc turnīra sarunā ar LETA skaidroja pāra aizsardzības spēlētājs Bulgačs.

Jau ziņots, ka finālā Kristians Fokerots/Gustavs Auziņš ar 2-0 (21:16, 21:17) uzvarēja Bulgaču un Teteri, kuri vispirms pārvarēja trīs kvalifikācijas kārtas un pamatturnīrā bija izsēti ar pēdējo 32.numuru.

Bulgačs ar Teteri kopā šosezon aizvadīja pirmos divus "DEOP Open" Latvijas čempionāta posmus. Pēc tam Bulgačs pārsvarā spēlēja ar Markusu Graudiņu, uzvarot Liepājas posmā, bet Teteris - ar Arni Reliņu, Latvijas čempionāta finālā pieaugušajiem tiekot līdz bronzas godalgām.

"Arī Latvijas čempionāta posmos kaldinājām pārliecību par savu varēšanu, taču mēs ļoti smagi strādājam. Un domāju, ka sudrabs Turcijā ir smagā darba augļi," atklāj Bulgačs.

"Pietiktu ar vienu zaudētu spēli, lai jau kvalifikācijā turnīrs mums būtu beidzies. Divas spēles Turcijā bija rezultātā ļoti līdzīgas, ar saspringtām galotnēm, taču mēs ar Teteri, saspringtas galotnes, manuprāt, labi spēlējam," saka volejbolists, piebilstot, ka bez saspringtā mača kvalifikācijā ar nīderlandiešiem Kvintenu Grūnevoldu un Mēsu Sengersu arī spēle ar čehu pāri Kristofs Oliva/Davids Vestfāls ritēja punkts punktā.

"Mēs bijām ļoti noskaņojušies un ļoti gribējām uzvarēt," saka Bulgačs, komentējot aizkļūšanu līdz finālam.

"Finālā mēs pavisam nespēlējām labi. Iespējams, ka uzvarētāju izšķīra trīs liekās spēles kvalifikācijā, kas bija mums. Tajā dienā preitnieki bija labāki. Varbūt kādu citu dienu labāki būtu mēs. Tā sakrita, taču prieks bija arī par Fokerotu un Auziņu," gandarīts par Latvijas duetu panākumiem ir Bulgačs.

Viņš stāsta, ka pats pirms fināla jutās labi - bija labi izgulējies un atjaunojies, taču pretinieki labāk uzservēja, un Bulgačs ar Teteri īsti netika galā ar servju uzņemšanu, līdz ar to arī uzbrukums nebija labākais.

"Domāju, ar to viņi arī mūs vinnēja," saka rīdzinieks.

"Finālā nebija tik liels stres, kā spēlējot ar citu valstu komandām, spēle likās mierīga. Līdz ar to varbūt arī noskaņošanās bija nedaudz savādāka. Varbūt pret kādu citu valsti mēs būtu labāk noskaņojušies un viss ietu no rokas," min 18 gadus vecais sportists.

Viņš piebilst, ka ar tagad jau pasaules U-19 eksčempioniem francūžiem Arturu Kanē un Teo Rotāru, kurus turnīra gaitā apspēlēja abi latviešu dueti, viņam arī spēle ir patikusi. Pārī ar Fokerotu pret viņiem tika zaudēts šā gada Eiropas U-20 čempionātā citā Turcijas pilsētā Izmirā. Šoreiz viss no rokas gāja latviešiem, Bulgačam izbaudot maču.

Uz Turciju volejbolists ar domām par lieliem panākumiem nebrauca. Pirmais mazais mērķis bija pārvarēt kvalifikāciju. Kad tas tika izdarīts, pāris soļoja pa spēlei uz priekšu, demonstrējot savu labāko volejbolu, un rezultāts neizpalika.

Bulgačs domā, ka tas varētu būt pāra labākais turnīrs šovasar, jo "tik stabili mēs kopā kādu laiciņu nebijām spēlējuši".

"Šobrīd vēl mēģinu saprast, kas ir otrā vieta Turcijā, jo, kad mēs iekļuvām pusfinālā un finālā, īsti nevarēju aptvert, kas tas ir. Tobrīd tā šķita viena uzvarēta spēle, bet tagad es to vērtēju kā lielu panākumu gan mums ar Dāvi kā komandai, gan Latvijai, jo divas Latvijas komandas finālā ir lieliski," saka skolas solā atgriezies sportists, kurš uzsver, ka "O-Sands" laukumos kopā ar Tokijas olimpisko spēļu ceturtās vietas ieguvēju Edgaru Toču turpina trenēties arī pēc atgriešanās no Turcijas.

Jau ziņots, ka Bulgačs/Teteris pēc trim uzvarām kvalifikācijā A grupas cīņās pieveica ar pirmo numuru izsētos turkus Sacitu Kurtu un Batuhanu Kuru ar 2-0 (22:20, 21:12), ar 2-0 (21:15, 21:13) guva panākumu pār Kazahstānas pāri Klims Rjuhovs/Ivalio Todorovs (16.) un ar 2-0 (21:14, 21:7) sagrāva Mozambikas duetu Denilsons Sitoe/Rafaels Munguambe Žuniors (17.), grupā ieņemot pirmo vietu un nodrošinot dalību uzreiz "play-off" turnīra otrajā kārtā.

Izslēgšanas turnīra otrajā kārtā latvieši ar 2-1 (21:19, 19:21, 17:15) uzvarēja čehu pāri Kristofs Oliva/Davids Vestfāls (29.), ceturtdaļfinālā ar 2-0 (21:19, 21:14) pieveica Polijas duetu Aleksanders Čahorovskis/Filips Lejava (7.) un pusfinālā 2-1 (21:12, 14:21, 15:7) uzvarēja Kanē/Rotāru.

Sieviešu sacensībās duets Deniela Konstantinova/Līva Ēbere cieta zaudējumu "play-off" cīņu pirmajā kārtā, bet Denēva Šauberga-Lēpe/Kitija Martini-Ādamsone kvalifikācijas turnīrā zaudēja pirmajā kārtā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu