Video ⟩ Magnuss Kārlsens pirmo reizi izteicies par skandālu ar Nīmanu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Mangnuss Kārlsens
Mangnuss Kārlsens Foto: AFP/SCANPIX

Pasaules čempions šahā norvēģis Magnuss Kārlsens pirmo reizi izteicies par skandalozajām epizodēm dueļos pret amerikāni Hansu Nīmanu, pār kuru krīt aizdomu ēna par krāpšanos. 

Septembra sākumā pēc zaudējuma 19 gadus vecajam Nīmanam, Kārlsens pameta "Grand Chess Tour" turnīru Sentluisā (ASV). Šis gadījums šaha sabiedrībā izraisīja milzu ažiotāžu. 

Pasaules šaha reitinga līderis lika noprast, ka Nīmans krāpies, bet tieši uz to nenorādīja un tam aizvien nav pierādījumu.

Vēlāk abi šahisti vēlreiz tikās tiešsaistes turnīra "Julius Baer Generation Cup" 6. kārtā. Pēc otrā gājiena Kārlsens izstājās no tālākas cīņas, vēlreiz netieši liekot noprast, ka viņa sāncensis nespēlē tīri. 

"Diemžēl es nevaru par to runāt konkrētāk, bet cilvēki var izdarīt savus secinājumus, par ko esmu pārliecināts, ka tas tiek darīts. Jāsaka, ka esmu pārsteigts par Nīmana sniegumu, viņa pārstāvis Maksims Dlugi noteikti ir paveicis lielisku darbu," "Chess24" citē Kārlsena izteikumus. 

Nīmans iepriekš atzinis, ka 12 un 16 gadu vecumā krāpies divos tiešsaistes turnīros, taču pret Kārlsenu esot spēlējis godīgi.  

"Ceru, ka pēc turnīra varēšu pastāstīt ko vairāk. Uzskatu, ka krāpniekus nākotnē nevajadzētu uztvert vieglprātīgi ne tiešsaistes turnīros, ne pie galdiņa," norādīja Kārlsens. 

31 gadu vecais Kārlsens ir pašreizējais pasaules čempions. Viņš ar 2861 punktu ir FIDE reitinga līderis. Savukārt Nīmans ar 2688 punktiem pasaules rangā ieņem 49. vietu. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu