Teteris: Grūti noticēt, ka divi Latvijas pāri cīnījās finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Grūti noticēt, ka tādas mazas valsts kā Latvija divi pāri pasaules U-19 čempionātā pludmales volejbolā cīnās finālā, pēc dueta Olivers Bulgačs/Dāvis Teteris sudraba medaļas iepriekšējā nedēļā Turcijā sarunā ar LETA teica pāra bloķētājs Teteris.

Jau ziņots, ka divu Latvijas pāru finālā Kristians Fokerots/Gustavs Auziņš ar 2-0 (21:16, 21:17) uzvarēja Bulgaču un Teteri, kuri vispirms pārvarēja trīs kvalifikācijas kārtas un pamatturnīrā bija izsēti ar pēdējo 32.numuru.

Vienīgā reize, kad čempionu titulu pasaules U-19 čempionātos gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē līdz šim bija dalījuši vienas valsts pārstāvji, bija 2012.gada pasaules čempionāts Kipras pilsētā Larnakā, kad divu Polijas duetu cīņā finālā Mihals Brils un Kaspers Kujavjaks pieveica tautiešus Sebastianu un Lukašu Kačemarekus.

"Grūti noticēt, ka tādas mazas valsts kā Latvijas divi pāri cīnās finālā. Diezgan nereāli. Pārsteidzām gan sevi, gan visus pārējos. Brīnumaini,"

vēl arvien Teterim ir grūti noticēt Latvijas pludmales volejbolistu triumfam Turcijā.

"Man šis šogad bija pirmais pasaules vai Eiropas jauniešu čempionāts. Tāpēc īsti nezināju, ko gaidīt. Pēc pēdējiem treniņiem Latvijā likās, ka mēs varētu nostartēt labi, bet, aizbraucot redzējām, ka pretinieki ir stipri un nekāda pastaiga nesanāks. Ejot uz spēlēm, uz katru gājām kā uz pēdējo, cīnījāmies par katru punktu, ļāvām līdzjutējiem un treneriem mums palīdzēt un tā aizcīnījāmies līdz finālam," par Turcijā gaidīto un realitāti laukumā saka bloķētājs.

Viņš uzteic treneri Atvaru Vildi, kurš "pastāvīgi uzsvēra pozitīvo emociju nepieciešamību. Mēģinājām ar tādām spēlēt visu laiku un mazāk domājām par kļūdām. Aplūkojot tehniskos elementus, mūsu komandai bija diezgan laba punktu gūšana uzbrukumos. Ik pa laikam kādu bumbu aizķērām blokā, Olivers labi nospēlēja aizsardzībā, un tā mēs tās uzvaras dabūjām," panākumu recepti skaidro Teteris, piebilstot, ka Vilde pēc katra punkta uzmundrināja un palīdzēja, teica puišiem, lai viņi koncentrējas spēlei un nākamajiem punktiem.

Tāpat Teteris slavē arī savu pārinieku Bulgaču, kurš ne tikai treniņos ar pilnu atdevi trenējas, bet arī ļoti apzinīgi veic dažādus atsildīšanās vingrinājumus.

Spēlētājs stāsta, ka zaudēt varēja jau pirmajā kvalifikācijas turnīra spēlē pret amerikāņiem, un turnīrs būtu beidzies. Izdevās uzvarēt tikai trijos setos. Trešo setu duets labi iesāka un uzvarēja. Pret Nīderlandes duetu Kvintens Grūnevolds/Mēss Sengerss otrajā mačā nāca talkā veiksme. Pretinieku laukumā iekrita viena laba serve, un ar pozitīvajām emocijām un uzvaru tika aizvadīta arī atlikusī spēles daļa.

Ar grupu duetam noveicās, un tā nebija stiprākā, bet vēl viena sīva spēle bija astotdaļfinālā ar čehu pāri Kristofs Oliva/Davids Vestfāls, kur abām komandām bija laba uzbrukumu realizācija, bet pie uzvars punkta tika latvieši.

"Pēc uzvaras pret bijušajiem pasaules U-19 čempioniem francūžiem Arturu Kanē un Teo Rotāru pusfinālā bija ļoti labas emocijas. Var teikt, ka tik augstu rezultātu nebiju gaidījis un biju ļoti priecīgs, bet finālā fiziskā varēšana nebija vienota ar galvu. Uzgāju laukumā ar labām emocijām, bet trūka spēka gan lai uzlēktu blokā, gan uzbrukumā. Tomēr desmit spēles turnīrā aizvadījām. Tas lielā mērā arī izšķīra uzvaras likteni" finālu vērtē volejbolists.

Arī Teterim šis ir pēdējais gads skolas solā, un viņš ne tikai gribētu spēlēt augstas klases pludmales volejbolu, bet bilst, ka būtu ideāli, ja ar volejbola palīdzību varētu iekļūt arī labā augstskolā, kas lieti noderētu pēc sportista karjeras beigām.

Jau ziņots, ka Bulgačs/Teteris pēc trim uzvarām kvalifikācijā A grupas cīņās pieveica ar pirmo numuru izsētos turkus Sacitu Kurtu un Batuhanu Kuru ar 2-0 (22:20, 21:12), ar 2-0 (21:15, 21:13) guva panākumu pār Kazahstānas pāri Klims Rjuhovs/Ivalio Todorovs (16.) un ar 2-0 (21:14, 21:7) sagrāva Mozambikas duetu Denilsons Sitoe/Rafaels Munguambe Žuniors (17.), grupā ieņemot pirmo vietu un nodrošinot dalību uzreiz "play-off" turnīra otrajā kārtā.

Izslēgšanas turnīra otrajā kārtā latvieši ar 2-1 (21:19, 19:21, 17:15) uzvarēja čehu pāri Kristofs Oliva/Davids Vestfāls (29.), ceturtdaļfinālā ar 2-0 (21:19, 21:14) pieveica Polijas duetu Aleksanders Čahorovskis/Filips Lejava (7.) un pusfinālā 2-1 (21:12, 14:21, 15:7) uzvarēja Kanē/Rotāru.

Sieviešu sacensībās duets Deniela Konstantinova/Līva Ēbere cieta zaudējumu "play-off" cīņu pirmajā kārtā, bet Denēva Šauberga-Lēpe/Kitija Martini-Ādamsone kvalifikācijas turnīrā zaudēja pirmajā kārtā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu