LFF, LOK, četri futbola klubi un "VEF Rīga" starp Top 30 lielākajiem nodokļu maksātājiem nevalstiskajā sektorā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Riga FC" futbolisti
"Riga FC" futbolisti Foto: Zigismunds Zālmanis, "Riga FC"

Latvijas Futbola federācija (LFF), Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK), Latvijas "Optibet" virslīgas futbola klubi un basketbola komanda "VEF Rīga" ir starp Top 30 lielākajiem nodokļu maksātājiem nevalstiskajā sektorā, liecina "Lursoft" publicētā informācija.

"Lielāko nodokļu maksātāju sarakstu galvgalī vienmēr atrodami degvielas tirgotāji, dzērienu ražotāji un lielās valsts kapitālsabiedrības, taču, lai arī mazāku, tomēr zināmu pienesumu nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā sniedz arī Biedrību un nodibinājumu reģistrā reģistrētās nevalstiskās organizācijas," vēsta "Lursoft".

VID publiskotā informācija liecina, ka 2021. gadā bijušas sešas nevalstiskās organizācijas, kuru nodokļu maksājumu apjoms valsts kopbudžetā pārsniedzis vienu miljonu eiro, no tām divas saistītas ar futbola jomu - LFF un biedrība "Riga Football Club".

Aizvadītajā gadā "Riga Football Club" nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 1,37 miljonus eiro, kas ir lielākā summa, ko nodokļos pērn samaksājis kāds no sporta klubiem, kas reģistrēts kā biedrība.

Jānorāda, ka 2021. gadā ievērojami pieauguši "Riga Football Club" saņemtie ziedojumi - ja 2020. gadā to apjoms bija vien 30 tūkstoši eiro, tad pērn jau 2,37 miljoni eiro, savukārt ieņēmumi no saimnieciskās darbības palielinājušies līdz 4,16 miljoniem eiro. Tomēr, neskatoties uz to, ka biedrības ieņēmumi pagājušajā gadā palielinājušies par 46,88%, kluba izdevumu apjoms tomēr bijis lielāks.

"Lursoft" izziņas informācija rāda, ka 2020. gada jūlijā "Riga Football Club" atņemts sabiedriskā labuma organizācijas statuss. Šobrīd šāds statuss reģistrēts vien 1722 biedrībām un nodibinājumiem, savukārt no Top 30 lielākajiem nodokļu maksātājiem - 11.

LFF pērn nodokļos nomaksājusi nedaudz vairāk nekā miljonu eiro un Top 30 sarakstā ieņem sesto vietu. Tikmēr LOK ar 328 tūkstošu eiro summu ierindojas 27. pozīcijā. Sarakstu noslēdz "VEF Rīga" ar 319 tūkstošiem eiro.

Nevalstiskā sektora lielāko nodokļu maksātāju Top 30 sarakstā bez "Riga Football Club" iekļuvuši vēl trīs Latvijas futbola virslīgas klubi:

  • "Valmieras futbola klubs" (17. vieta, 507 tūkstoši)
  • FK "Liepāja" (20. vieta, 483 tūkstoši)
  • "Rīgas Futbola skola" (21. vieta, 473 tūkstoši)
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu