FIS apdomā ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensībās (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās šosezon varētu atgriezties Krievijas un Baltkrievijas sportisti, sarunā ar Norvēģijas laikrakstu VG norādīja FIS ģenerālsekretārs Mišels Vions.

Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) īsi pēc Krievijas uzsāktā kara Ukrainā aicināja visas sporta federācijas liegt Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem startēt to rīkotajās sacensībās.

Arī FIS ievēroja šo lūgumu, taču šobrīd FIS uzskata, ka arī SOK sāk apsvērt ideju par Krievijas un Baltkrievijas sportistu atgriešanos starptautisko sacensību apritē. Vions atklāja, ka FIS bijušas divas tikšanās ar SOK sakarā ar šo jautājumu.

"Tas aizņems vairākas nedēļas vai mēnešus, taču ideja par krievu un baltkrievu atgriešanos turpina parādīties. Nerunājam par sacensībām Krievijā, bet gan šo sportistu piedalīšanos FIS sacensībās un Pasaules kausā," stāstīja Vions. "Nezinu, vai tas varētu jau notikt līdz ar Pasaules kausa sākumu, taču decembrī jau tam iespējams tiks rasts risinājums. Pasaules čempionāts būtu laba iespēja."

Viņš arī izcēla, ka Krievijas un Baltkrievijas sportistiem nāktos sacensties zem neitrāla karoga, un piebilda, ka FIS ir noraidījusi divu Krievijas atlētu vēlmi mainīt pilsonību.

Pagājušajā nedēļā Starptautiskā Biatlona savienības (IBU) kongresā tika nolemts saglabāt aizliegumu Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties IBU rīkotās sacensībās, taču FIS padomes tikšanās paredzēta vien 22. oktobrī.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu