Uz nākamgad Rīgā gaidāmajām hokeja PČ spēlēm plāno pārdot ap 130 000 biļešu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Biļešu cenas 2023.gada Pasaules čempionāta hokejā spēlēm Rīgā.
Biļešu cenas 2023.gada Pasaules čempionāta hokejā spēlēm Rīgā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pārdoto biļešu skaits uz 2023.gada pasaules čempionāta hokejā grupas mačiem, kas notiks Rīgā, varētu sasniegt 130 000, preses konferencē atklāja Edgars Buncis, kurš vada 2023.gada pasaules čempionāta organizatorisko komiteju, kas atbildīga par meistarsacīkšu norisi Rīgā.

Īsi pēc 2022.gada pasaules čempionāta hokejā beigām noskaidrojās, ka nākamās meistarsacīkstes uzņems Latvija un Somija kopā. Buncis neslēpa, ka sagatavošanās darbi sākās uzreiz pēc tam iepriekšējā turnīra beigām.

"Sākām darbu uzreiz pēc šī gada čempionāta fināla, kad zinājām izlašu reitingu un grupu sadalījumu. Čehijas izlases iekļaušanu savā grupā uzskatām par panākumu, jo ASV izlasei nebūs tik daudz līdzjutēju Eiropā," norādīja Buncis.

Rīgā norisināsies vienas grupas spēles, kurās spēkus mēros Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači.

"Apakšgrupas trešās un ceturtās vietas ieguvēji dosies uz Tamperi, izņemot situāciju, ja kādu no šīm pozīcijām ieņems Latvija. Ja savā starpā būs jātiekas Latvijai un Somijai, tad abas izlases aizvadīs ceturtdaļfinālu ar kādu no pretiniecēm savā grupā, atkarībā no ieņemtās vietas. Ja Latvija un Somija spēlēs ceturtdaļfinālā, tad mači ar šo izlašu dalību notiks ceturtdienas vakarā," izspēles kārtību paskaidroja komitejas vadītājs.

Tāpat viņš skaidroja, ka "Arēna Rīga" normālos apstākļos var uzņemt apmēram 10 000 skatītāju hokeja spēlēs, taču daļa arēnas būs jāatvēl tehniskajām zonām, tāpēc uz šiem mačiem varēs pārdot 7000 biļešu, no kurām vēl 1000 būs rezervētas ložu nomniekiem. Buncis piebilda, ka martā varētu tapt skaidrs tas, vai varēs piedāvāt arī vēl 400 līdz 500 biļetes kā stāvvietas.

Latvijas izlases spēļu dienu biļešu cenas svārstīsies no 140 līdz 325 eiro atkarībā no spēļu dienas un kategorijas. Savukārt atsevišķu spēļu biļešu cenas uz Latvijas izlases mačiem būs no 89 līdz 135 eiro. Ņemot vērā ierobežoto biļešu skaitu, pirmajā biļešu tirdzniecības posmā uz Latvijas izlases spēlēm tiks veikta izloze, kurai varēs reģistrēties līdz 12.oktobrim. Pēc izlozes neizpārdotās biļetes pēc tam būs iespējams iegādāties biļešu tirdzniecības otrajā posmā.

Viņš atklāja, ka pārdošanas procesā būs arī dažādas mārketinga akcijas, kuru ietvaros līdzjutējiem būs iespēja nopirkt biļetes par nedaudz lētāku cenu.

"Apmēram 90% no budžeta ieņēmumiem sastādīs ieņēmumi no biļetēm. Kopējais pārdoto biļešu skaits varētu būt ap 130 000. Nesadalījām arēnu vairākos sektoros, bet izvēlējāmies divas cenu kategorijas," teica Buncis.

Tāpat Latvijas organizatoriskās komitejas vadītājs izcēla, ka arī pasaules čempionāta organizatori saskaras ar šobrīd izplatītu problēmu, kas skar neparedzamas un strauji augošas elektroenerģijas izmaksas, jo citu iesaistīto pušu pārstāvji vēlās zināt to, cik daudz izmaksās uzturēt "Arēnu Rīga" čempionāta laikā.

"Šobrīd ir neskaidra situācija saistībā ar siltuma un elektroenerģijas izmaksām. Piemēram, "Infront" pārstāvji jau šobrīd prasa, cik čempionāta laikā būs jāmaksā par elektrību," viņš piebilda.

Buncis stāstīja, ka ar visiem ieņēmumiem no spēlēm, kas norisināsies Rīgā, nav jādalās ar Somijas pusi, jo gan Latvijas, gan Somijas puse ir iegādājusies vienotu licenci.

"Kopējās licences izmaksas ir 1,5 miljoni eiro, no kuriem mums jāsedz viena trešdaļa. Patlaban vēl neesam saņēmuši atbalstu no Izglītības un zinātnes ministrijas, taču tas ir maksājums, kuru var segt līdz čempionāta beigām," skaidroja Buncis.

2021.gada pasaules čempionātā, kas arī norisinājās Rīgā, organizatoriskā komiteja neguva būtiskus finansiālos ieguvumus, taču Buncis norādīja, ka ar iepriekšējiem ieņēmumiem pieticis nodrošināt darbu vasaras periodā pirms 2023.gada pasaules čempionāta.

"No 2021.gada čempionāta neko nenopelnījām, bet varējām nofinansēt organizatoriskās komitejas darbību jau no jūnija. Darbs ar sponsoriem noris jau vairākus mēnešus, un biļešu pārdošana mums ir ļoti svarīgs posms," viņš teica. "Piemēram, attiecībā uz spēlētāju viesnīcām, veicot cenu aptauju, nonācām pie izvēles, ka darbosimies ar viesnīcām, kas ir pretimnākošas, jo dažas jau vēlējās 30% priekšapmaksu jau augustā, bet to mēs viennozīmīgi nevarējām nodrošināt," sacīja Buncis.

Pasaules čempionāta talismans, tāpat kā 2021.gada meistarsacīkstēs, būs ezis Spaikijs, bet sauklis būs "We live the game" ("Mēs izdzīvojam spēli"). Spaikijs būs turnīra talismans abās pilsētās.

Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ aprīlī IIHF padome atņēma Krievijai tiesības rīkot 2023.gada pasaules hokeja čempionātu Sanktpēterburgā, un vēlāk tika apstiprināts, ka čempionātu rīkos Rīga un Somijas pilsēta Tampere.

2023.gada pasaules čempionāts hokejā notiks no 12. līdz 21.maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu