CAS saīsina Gaurača diskvalifikāciju

CopyDraugiem X Whatsapp
Edgars Gauračs
Edgars Gauračs Foto: Sanita Sparāne (Latvijas Futbola federācija)

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) samazinājusi Jūrmalas futbola kluba "Spartaks" ģenerāldirektora un bijušā futbolista Edgara Gaurača diskvalifikāciju līdz 15 mēnešiem, informē vienība.

Tādējādi Gauračs futbola vadībā varēs atgriezties 2023. gada 19. janvārī.

Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Kontroles, ētikas un disciplīnārlietu komisija pērnā gada oktobrī saistībā ar apsūdzībām spēļu un sacensību rezultātu sarunāšanā Gauračam piemēroja aizliegums uz desmit gadiem iesaistīties jebkādās ar futbolu saistītās darbībās. UEFA saistībā ar šo lēmumu aicināja Starptautisko Futbola federāciju asociāciju (FIFA) diskvalifikāciju attiecināt uz jebkādu darbību sporta pasaulē.

Šī gada februārī UEFA Apelāciju komisija Gaurača diskvalifikāciju samazināja no sākotnējiem desmit gadiem līdz trīs. Komisija anulēja sankcijas par aktīvu spēļu manipulāciju un piesprieda trīs gadu diskvalifikāciju par pasīvu spēļu manipulāciju (neziņošanu par spēlēm pilnībā un nepieciešamajā laikā).

Gauračs kavējies ziņot par pārkāpumu tikai divas dienas, kā dēļ samazināta viņam piemērotā diskvalifikācija. Tāpat klubs pateicas juridiskajam birojam "SILA International Lawyers", kas pārstāvēja Gauraču UEFA un CAS.

Latvijas izlasē Gauračs aizvadīja 20 spēles un guva piecus vārtus. Profesionāla futbolista karjeru viņš noslēdza 2019. gada sezonas beigās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu