Video un audio ⟩ "Tu taču esi hokejists. Ko tu te dari?" Roberts Jekimovs par stereotipiem, darbu aiz bāra letes un pie taksometra stūres (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Roberts Jekimovs.
Roberts Jekimovs. Foto: Jānis Škapars/TVNET

TVNET raidierakstu sērijā "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" bijušais hokejists un tagadējais "Kurbada" U-13 komandas galvenais treneris Jēkabs Rēdlihs kopā ar sporta žurnālistu Mārtiņu Kļavenieku pievērš uzmanību hokeja smalkākajām niansēm, kas ikdienā paliek nepamanītas vai ir aizmirstas. Raidījuma 38. sērijā viesojās uzbrucējs Roberts Jekimovs.

"Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" atgriežas pie jums pēc nedēļu ilgas pauzes, kuras pamatā bija kāds brīnišķīgs notikums.

Pagājušajā nedēļā Jēkabs un viņa sieva Ieva sagaidīja nākam pasaulē abu trešo atvasi Karlu. TVNET kolektīvs sveic Rēdlihu ģimeni ar brīnišķīgo notikumu!

Pēc nelielas atpūtas raidieraksts atgriežas pie klausītājiem un skatītājiem ar studijas viesi - šoreiz ciemos hokeja uzbrucējs, topošais fizioterapeits un bērnu treneris "Kurbada" skolā Roberts Jekimovs.

Roberts savas hokeja gaitas sāka sešu gadu vecumā, lūdzoties tētim, lai aizved uz pirmo treniņu. Puikas tēvs agrāk pats bija nodarbojies ar hokeju, bet beigu beigās izvēlējās karjeru mūzikā. Igors Jekimovs ilgus gadus spēlēja bungas aiz Laimas Vaikules muguras.

Roberts Jekimovs.
Roberts Jekimovs. Foto: https://www.facebook.com/hkzemgale

Pēc junioru gadiem Roberts izvēlējās netradicionālu ceļu, jo nepiekrita tobrīd vilinošajam Rīgas "Dinamo" piedāvājumam. Jekimovs uzskatīja, ka 20 gadu vecumā ir jāspēlē, nevis jādeldē soliņa virsma, tāpēc devās uz Somijas pēc spēka otro līgu.

Sarunā Roberts arī atklāj, ka pēc profesionālās karjeras Eiropā strādājis gan par taksistu, gan bārmeni. Aiz letes viņam tīkot stāvēt, tāpēc vasarās ar prieku izmanto iespēju cienāt ar dzērieniem bāra apmeklētājus. Viņš gan atzīst, ka cilvēki bieži vien to nesaprot, jo uzskata, ka visi hokejisti ir sev nopelnījuši visai atlikušajai dzīvei.

Sarunā ar Robertu arī par jauno hokejistu audzināšanu, spēlēšanu ar 91. numuru, kā arī neiztikām bez leģendārās rubrikas "Ātrais piecinieks".

VIDEO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 38. sērija 

AUDIO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 38. sērija

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu