Čehija nevēlas Krievijas hokejistu dalību NHL mačos Prāgā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Krievijas hokejists Aleksandrs Barabanovs
Krievijas hokejists Aleksandrs Barabanovs Foto: Reuters/ScanPix

Saistībā ar Ukrainā notiekošo karadarbību, Čehijas ārlietu ministrija paziņojusi, ka Krievijas hokejistu dalība Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačus Prāgā nav vēlama, vēsta "Associated Press".

7. un 8. oktobrī O2 arēnā Prāgā paredzēti NHL regulārā čempionāti mači starp Nešvilas "Predators" un Sanhosē "Sharks" komandām. Kopš Covid-19 pandēmijas sākuma tie būs pirmie NHL mači, kas norisināsies ārpus Ziemeļamerikas.

Šo divu NHL klubu sastāvos nav daudz Krievijas hokejistu. "Predators" rindās ir Jakovs Treņins, savukārt "Sharks" pārstāv Aleksandrs Barabanovs un Jevgeņijs Svečņikovs, kuram patlaban ir pārbaudes laika līgums.

"Mēs varam apstiprināt, ka Čehijas ārlietu ministrija ir nosūtījusi vēstuli NHL vadībai ar norādi, ka šobrīd Čehijai un jebkurai citai Šengenas zonas valstij nevajadzētu Krievijas hokejistiem izsniegt ieceļošanas vīzas," vēstīts paziņojumā.

NHL komisāra vietnieks Bils Deilijs ziņu aģentūrai "Associated Press" norādīja, ka viņam nav bažu par to, vai spēlētāji dosies uz Prāgu un vai viņi gatavojas kāpt uz ledus. Ne Deilijs, ne ministrija neatklāj, vai NHL vadība atbildējusi uz vēstuli.

"Mēs esam komanda. Vai nu mēs spēlējam visi, vai nu nespēlējam nemaz," paziņoja "Sharks" ģenerālmenedžeris Maiks Grīrs.

​Čehija bija viena no pirmajām Eiropas Savienības valstīm, kas pēc februārī sāktā paplašinātā kara Ukrainā pārtrauca vīzu izsniegšanu Krievijas pilsoņiem. Izņēmumi ir humānās palīdzības gadījumi un Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīma vajātie cilvēki.

NHL vadība nav apsvērusi diskvalifikācijas piemērošanu Krievijas spēlētājiem, kuri ir vieni no prasmīgākajiem hokejistiem pasaulē.

Līgas vadība gan neatļāva vest Stenlija kausu uz Krieviju un Baltkrieviju, tādējādi liedzot tradīciju, ka NHL čempions atrāda prestižo trofeju savas valsts līdzjutējiem. Iepriekšējās sezonas NHL čempionvienības Kolorādo "Avalanche" sastāvā bija viens Krievijas hokejists - Valērijs Ņičuškins.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu