Kalniņš un Jelisejevs izgāzušies okupantu līgas sezonas ievadā (8)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Kalniņš
Jānis Kalniņš Foto: hcamur.ru

Vārtsargs Jānis Kalniņš un uzbrucējs Nikolajs Jelisejevs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas ievadā nav attaisnojuši uz sevi liktās cerības. Viņu statistikas rādītāji ir tālu no gaidītā.

Abi ir vienīgie Latvijas pārstāvji KHL čempionātā spēlētāju vidū. 

Kalniņš, pārstāvot Tālo Austrumu vienību Habarovskas "Amur", ir komandas otrais vārtsargs. Viņš piedalījies trijās no deviņām spēlēm. Vidēji mačā bijušais Latvijas izlases vārtsargs ielaidis 4,31 ripas un atvairījis vien 87,5% pretinieku metienus. 

Nevienā no šiem statistikas rādītājiem viņš nav līgas labāko vārtsargu trīsdesmitniekā. 

Kalniņa konkurents "Amur" vārtos Jevgēņijs Aļikins septiņās spēlēs savos vārtos ielaidis 1,92 ripas, tiekot galā ar 93,8 % metienu. 

Habarovskas komandai šobrīd ir četru zaudējumu spēļu sērija. 

"Amur" Austrumu konferences kopvērtējumā ar trim uzvarām deviņās spēlēs un iekrātiem septiņiem punktiem ieņem devīto pozīciju 11 komandu konkurencē. 

Tikmēr Jelisejevs, kurš pārstāv Leonīda Tambijeva vadīto Vladivostokas "Admiral", deviņās spēlēs iekrājis tikai vienu rezultatīvu piespēli, kas viesspēlētājam uzbrucējam ir stipri pieticīgs rādītājs. Viņa lietderības koeficients ir -2. 

Sliktāk starp "Amur" uzbrucējiem, kuri spēlē regulāri, klājies tikai Markam Verbam, kas astoņās spēlēs pie punktiem nav ticis. 

Iepriekšējā sezonā Jelisejevs bija viens no Rīgas "Dinamo" līderiem. Viņš 29 mačos izcēlās ar 13 vārtu guvumiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm. 

"Admiral" ar deviņās spēlēs nopelnītiem deviņiem punktiem Austrumu konferencē atrodas septītajā vietā. 

No viesspēlētājiem komandās gaida līdera cienīgu sniegumu, tāpēc nebūs brīnums, ja kādas no viņiem (iespējams abi) tiks no kluba atskaitīti vai lauzīs līgumu. Ir gan vēl tikai sezonas sākums, bet ne viens, ne otrs ar savu statistiku līdz šim nevar lepoties.  

Kalniņš un Jelisejevs ir aizvēruši savas durvis uz Latvijas nacionālo hokeja komandu. 

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu