Federers karjeras pēdējā mačā duetā ar Nadalu zaudē Leivera kausa dubultspēlē

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Rodžers Federers
Rodžers Federers Foto: Reuters/ScanPix

Titulētais Šveices tenisists Rodžers Federers piektdien savā karjeras pēdējā mačā duetā ar Rafaelu Nadalu piedzīvoja zaudējumu Leivera kausa izcīņas dubultspēlē.

Federera un Nadala duets ar rezultātu 6-4, 6-7 (2:7), 9:11 zaudēja amerikāņiem Džekam Sokam un Fransisam Tjafo.

"Šī bija brīnišķīga diena. Esmu laimīgs ne noskumis. Izbaudīju šo brīdi, kad pēdējo reizi pirms mača sasēju savus apavus. Viss notika pēdējo reizi," teica Federers, nespējot valdīt asaras.

41 gadu vecais Federers ar 20 "Grand Slam" vienspēļu tituliem vīriešu tenisā ir trešais titulētākais spēlētājs aiz spāņa Nadala un serba Novaka Džokoviča.

Leģendārais sportists pēdējos divus gadus ir cīnījies ar ceļgala traumu, pēdējo reizi spēlējot pērn notikušajā Vimbldonas turnīrā, kur ceturtdaļfinālā trīs setos viņš piekāpās Hubertam Hurkačam. Šveices tenisists veica operāciju, lai pats būtu noteicējs par savas karjeras beigām, nevis to piespiestu trauma.

Aprīlī Federers paziņoja, ka septembrī atgriezīsies kortā un spēlēs Leivera kausā, liekot noprast, ka tās varētu būt vienas no pēdējām sacensībām viņa karjerā. Sākotnēji bija plānots, ka oktobrī viņš piedalīsies mājas turnīrā Bāzelē.

Kā vienam no tenisa lielā trijnieka pārstāvjiem, Federeram vairākus gadus piederēja rekords izcīnīto "Grand Slam" titulu kategorijā, taču viņa rekordu vispirms atkārtoja un pēc tam pārspēja gan Džokovičs, gan Nadals.

Karjeras laikā Federers izcīnīja 103 ATP titulus, no kuriem 20 izcīnīti "Grand Slam" turnīros - astoņi Vimbldonā, seši Austrālijā, pieci ASV un viens Francijā. Savu pēdējo "Grand Slam" trofeju šveicietis izcīnīja 2018.gadā Austrālijā, bet pēdējo reizi ATP turnīros uzvarēja 2019.gadā, kad ieguva četras balvas, tajā skaitā uzvarot arī Maiami "Masters".

ATP ranga virsotnē Federers pabija 310 nedēļas, tajā skaitā 237 pēc kārtas, kas ir ATP rekords. Tā kā šveicietis nebija spēlējis vairāk nekā gadu, jūlijā viņš pameta ATP rangu.

Profesionālajā tenisā Federers nopelnīja vairāk nekā 130 miljonus ASV dolāru. Lai gan iepriekšējo gadu šveicietis nespēlēja, ieņēmumi no reklāmas līgumiem un uzņēmējdarbības viņam ļāva saglabāt vietu "Forbes" pelnošāko atlētu desmitniekā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu