Ostapenko sasniedz Seulas "WTA 250" turnīra finālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko sestdien sasniedza Seulas "WTA 250" sērijas turnīra finālu. Ostapenko ar 4-6, 6-3, 3-0 trešajā setā bija vadībā pret britu sportisti Emmu Radukanu, kura izstājās. Vēlāk kā izstāšanās iemesls tika minēts kreisās puses sēžas muskuļa trauma.

Ostapenko, kura pasaules rangā atrodas 19.vietā, turnīrā izsēta ar pirmo numuru, bet Radukanu (WTA 77.) ir sacensību sestā rakete.

Finālā Ostapenko būs mačs ar neitrālo sportisti Jekaterinu Aleksandrovu (WTA 24.), kurai ticis otrais numurs.

Par iekļūšanu titulmačā Ostapenko nopelnījusi 180 WTA ranga punktus, kas šobrīd ļauj rangā pakāpties uz 17.pozīciju. Uzvara turnīrā dos 280 punktus.

Latvijas tenisistei šis ir pirmais turnīrs pēc ASV atklātā čempionāta, kurā viņa vienspēlēs izstājās jau pirmajā kārtā, zaudējot ķīnietei Cjiņveņai Dženai. "US Open" dubultspēlēs pārī ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku Ostapenko sasniedza astotdaļfinālu, bet jauktajās dubultspēlēs kopā ar Spānijas tenisistu Dāvidu Vegu-Ernandesu tika līdz ceturtdaļfinālam.

Sezonas veiksmīgākajā nogrieznī ziemā Ostapenko uzvarēja deviņos mačos pēc kārtas un kļuva par Dubaijas "WTA 500" sērijas turnīra čempioni. Latvijas tenisistes kontā šogad ir arī fināls jūnijā Īstbornas turnīrā uz zāles Lielbritānijā.

Ostapenko šosezon uzvarējusi 29 no 44 aizvadītajām spēlēm, kamēr viņas pretiniece 35 mačos tikusi pie 17 uzvarām.

Kvalifikāciju šim turnīram nepārvarēja Latvijas otrā rakete Daniela Vismane, kura otrajā kārtā piekāpās Dienvidkorejas tenisistei Bakai Dajeonai (WTA 760.).

Pamatturnīrs Seulā uz cietā seguma norisinās no 19. līdz 25. septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu