Strūriška triumfē Pasaules kausa 5. posmā BMX

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Veronika Monika Stūriška
Veronika Monika Stūriška Foto: Publicitātes foto

Kolumbijas pilsētā Bogotā notikušajā UCI Pasaules kausa piektajā posmā BMX superkrosā dāmu U23 grupā pirmo uzvaru karjerā svinēja Latvijas uzlecošā zvaigzne Veronika Monika Stūriška, portālu TVNET svētdien informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijas pārstāvis Toms Markss.

Kā uzsvēra Latvijas Riteņbraukšanas federācijas pārstāvis - tikai pirmā gada juniores vecumā esošā “Silvas Ziķeri” un Smiltenes BJSS sportiste Veronika Monika Stūriška sevi šogad bija lieliski pieteikusi arī Pasaules kausa apritē. No Jaunpiebalgas nākusī braucēja Pasaules kausos startē dāmu U23 grupā, būdama pat trīs gadus jaunāka nekā virkne konkurentes. Sezonas trešajā posmā Papendālē trenera Ģirta Kātiņa audzēkne ieguva piekto vietu.

Viņš norādīja, ka Veronika jau treniņos itin sekmīgi bija piešāvusi arī Kolumbijas pilsētās Bogotas trasi. Vēlā sestdienas vakarā pēc Latvijas laika sākušās Pasaules kausa piektā posma sacensības mūsu sportiste iesāka ar drošu uzvaru pirmajā kārtā. Apsteidzot tuvāko konkurenti par teju sekundi, Veronika pārliecinoši triumfēja arī ceturtdaļfinālā.

Jau labāko 16 sportistu fāzē, Stūriška savā pusfināla braucienā pirmo taisni noslēdza otrajā vietā aiz ASV sportistes Maknezī Džeihertas. Trases turpinājumā lielisku ātrumu demonstrējošā vidzemniece spēja ASV sportisti apsteigt un izcīnīt vēl vienu uzvaru.

Kā uzsvēra Markss - viss izšķīrās lielajā finālā, kur Veronika jau no starta aizbrauca visām konkurentēm pa priekšu.

Viņš izcēla, ka ne mirkli trases atlikušajā daļā neradās šaubas par pozīcijas nosargāšanu. Ģirta Kātiņa audzēkne demonstrēja dominējošu sniegumu un izcīnīja spožu uzvaru, pirmo reizi karjerā triumfējot Pasaules kausa posmā. Otrā palika Džeiherta, bet trešā bija britu sportiste Emīlija Hjūta.

Citās grupās no Latvijas sportistiem līdz astotdaļfināliem U23 vīru grupā aizkļuva Rinalds Jānis Kārkliņš, Mārtiņš Emīls Treimanis un Mārtiņš Zadraks, kamēr elitē ne Kristens Krīgers, ne Vineta Pētersone netika tālāk par pirmo kārtu.

Svētdien turpat Bogotā notiks Pasaules kausa sestā posma sacensības, kas tāpat kā piektais posms iekļauts Parīzes Olimpisko spēļu kvalifikācijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu