Ostapenko Seulas "WTA 250" turnīra finālā cieš sakāvi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Aaron Chown

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko svētdien, 25. septembrī, Dienvidkorejas galvaspilsētā Seulā "WTA 250" turnīra finālā piedzīvoja neveiksmi, piekāpjoties neitrālajai sportistei Jekaterinai Aleksandrovai.

Ostapenko (WTA 19.), kura turnīrā bija izsēta ar pirmo numuru, ar 6-7 (4:7), 0-6 atzina neitrālās sportistes Jekaterinas Aleksandrovas (WTA 24.) pārākumu.

Par fināla sasniegšanu Latvijas tenisiste nopelnīja 180 WTA ranga punktus.

Nākamā pieturvieta Ostapenko būs Tallinas "WTA 250" turnīrs, kur viņa pirmās kārtas maču aizvadīs, iespējams, tikai trešdien.

Ostapenko ar Aleksandrovu karjerā iepriekš bija tikusies sešas reizes, divās uzvarot Latvijas tenisistei. Ostapenko uzvarējusi pirmajā savstarpējā spēlē 2015.gadā Kreiclingenes turnīra ceturtdaļfinālā un priekšpēdējā cīņā, kas notika 2019.gada Lincas turnīra pusfinālā Austrijā. Šogad Madrides "WTA 1000" sērijas turnīra pirmajā kārtā trīs setos pārāka bija Aleksandrova.

Tieši Aleksandrova 2018.gadā liedza Ostapenko aizstāvēt Seulas čempiones titulu, apturot rīdzinieci otrajā kārtā.

Latvijas tenisistei šis bija pirmais turnīrs pēc ASV atklātā čempionāta, kurā viņa vienspēlēs izstājās jau pirmajā kārtā. Aleksandrova Seulā ieradās no Portorožas, Slovēnijā, kur viņa apstājās "WTA 250" turnīra otrajā kārtā.

Sezonas veiksmīgākajā nogrieznī ziemā Ostapenko uzvarēja deviņos mačos pēc kārtas un kļuva par Dubaijas "WTA 500" sērijas turnīra čempioni.

Latvijas tenisistes kontā šogad ir arī fināls jūnijā Īstbornas turnīrā uz zāles Lielbritānijā.

Ostapenko šosezon uzvarējusi 29 no 45 aizvadītajām spēlēm, kamēr viņas pretiniece 48 mačos svinējusi 32 uzvaras.

Kvalifikāciju šim turnīram nepārvarēja Latvijas otrā rakete Daniela Vismane, kura apstājās atlases otrajā kārtā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu