Leģendārais Popovičs trāpīgi atbild uz jautājumu par to, kas viņu motivē turpināt trenēt "Spurs"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Gregs Popovičs.
Gregs Popovičs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Leģendārais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Sanantonio "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs izcēlās ar sev raksturīgo tiešumu pirmssezonas preses konferencē, atbildot uz jautājumu, kas viņu joprojām motivē turpināt strādāt.

Popovičam gaidāmā būs jau 27. sezona pēc kārtas pie "Spurs" kluba stūres. Jaunā sezona gan krietni atšķirsies no iepriekšējām, jo šoreiz Sanantonio vienības sastāvā būs seši debitanti, divi līgas otrgadnieki, kā arī divi spēlētāji, kuriem tā būs trešā sezona NBA.

Treneris publiski neslēpa savas domas par saviem un komandas uzdevumiem nākamajai sezonai, atsakoties no klišejiskajām Amerikas profesionālā sporta frāzēm.

"Man tā noteikti nevajadzētu sacīt, bet darīšu to tik un tā. Pie velna! Nevienam no jums nevajadzētu doties uz Lasvegasu, lai derētu, ka mēs izcīnīsim čempiontitulu. Tas, visticamāk, nenotiks. Mans galvenais uzdevums ir attīstīt šos spēlētājus, lai viņiem nākotnē izveidotos garas karjeras NBA," sacīja Popovičs.

"Spurs" stūrmanis ir uzvarām bagātākais NBA treneris, šo rekordu viņš sasniedza aizvadītajā sezonā. Pašlaik viņš karjeras laikā izcīnījis 1344 uzvaras galvenā trenera postenī.

No 1998. līdz 2019. gadam Sanantonio vienība viņa vadībā 22 sezonas pēc kārtas iekļuva NBA izslēgšanas mačos. Popovičam ir pieci NBA čempiontituli, trīs sezonas labākā trenera balvas, kā arī viņš četras reizes izvēlēts par NBA Visu zvaigžņu spēles komandas vadītāju.

Kāds žurnālists Popovičam uzdeva jautājumu, kas viņu joprojām dzen uz priekšu trenera darbā. Leģendārais speciālists uz šo jautājumu atbildēja sev raksturīgajā manierē.

"Mans algas čeks," tiešs bija Popovičs.

"Spurs" jauno sezonu sāks 20. oktobra rītā pēc Latvijas laika, savās mājās uzņemot Šarlotes "Hornets".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu