Grieķu zvaigzne Adetokunbo: Eiropā ir grūtāk spēlēt nekā NBA

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jannis Adetokunbo.
Jannis Adetokunbo. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Jannis Adetokunbo izteicies, ka Eiropā spēlēt ir grūtāk nekā pasaulē spēcīgākajā groza bumbas līgā.

2021. gada NBA čempions Adetokunbo šajā rudenī pārstāvēja Grieķijas izlasi Eiropas basketbola čempionāta finālturnīrā, kurā grieķi bija vieni no favorītiem uz čempiontitulu.

Grieķijas cerības izcīnīt zeltu jau ceturtdaļfinālā izdzēsa mājinieki vācieši, kuri pārspēja pretiniekus ar rezultātu 107:96 (31:27, 26:34, 26:10, 24:25).

Vācieši maču noslēdza ar 17 no 30 realizētiem tālmetieniem, grozā raidot 57% "trejaču".

Grieķijas izlasē 31 punktu guva, septiņas bumbas zem groziem izcīnīja, astoņas rezultatīvas piespēles atdeva un trīs bumbas pārtvēra Adetokunbo. 

Pēc atgriešanās ASV Jannis izteicās, kas Eiropā ir grūtāk spēlēt nekā NBA čempionātā.

"Eiropā spēlēt ir grūtāk nekā NBA. Un es te nevienu nenoniecinu. Skaidrs, ka NBA ir daudz augstāks kopējā talanta līmenis. Bet ir arī daudz vairāk vietas laukumā, kur radīt situācijas, piespēlēt, apspēlēt. Eiropā tevi sedz pa visu laukumu, nāk virsū divatā, maina aizsardzības sistēmas. Eiropā spēle ir fiziskāka. Iespējams, ka tas ir tieši saistīts ar mazāku talanta līmeni.

Jāspēlē fiziskāk, lai pārspētu meistarīgāku pretinieku. Tur ir grūtāk. Spēlēšana tur mani sagatavoja NBA sezonai. Divi mēneši organizēta basketbola. Jūtos daudz labāk, arī fiziski. Tagad man ir tāda sajūta, ka NBA laukumā ir milzum daudz vietas situāciju radīšanai," pauda Adetokunbo.

"Bucks" komanda jauno NBA sezonu sāks izbraukumā, 21. oktobra rītā pēc Latvijas laika aizvadot maču pret Filadelfijas "76ers".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu