"Valmiera Glass"/ViA treneris Keršis: Mēģināsim konkurēt ar visām komandām

CopyDraugiem X Whatsapp
Tomass Keršis
Tomass Keršis Foto: Edijs Pālens/LETA

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" ("Valmiera Glass"/ViA) komandas mērķis jaunajā Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) sezonā būs sastādīt konkurenci visām komandām, atzina "Valmiera Glass"/ViA vienības galvenais treneris Tomass Keršis.

Lietuvas speciālists, kurš iepriekš strādājis Lietuvā gan vīriešu, gan sieviešu komandās, kā arī Igaunijā, Valmieras vienībai pievienojās vasarā, atzīstot, ka iepriekš par "Valmiera Glass"/ViA vienību zinājis tikai būtiskākās lietas.

"Vairākas reizes esmu apmeklējis Valmieru ar Lietuvas jauniešu komandām, tāpēc iepriekš pazinu arī ģenerālmenedžeri Robertu [Zeili]. Nedaudz sekoju visu Baltijas valstu basketbolam," stāstīja treneris. "Kad sākām pārrunas par manu iespējamo pievienošanos Valmieras komandai, es noskatījos daudzas spēles, lai saprastu vienības konceptu, kādas ir stiprās un vājās puses. Gribēju ierasties sagatavojies un ar maksimāli daudz zināšanām par to, uz kurieni dodos."

"Valmiera Glass"/ViA ģenerālmenedžeris komandas paziņojumos neslēpa, ka šosezon vienības plāns ir atjaunot sastāvu, un šobrīd komandas vecākajam spēlētājam ir tikai 25 gadi.

"Būs daudz jauno spēlētāju, mēģināsim sastādīt konkurenci visām komandām, bet neviens tāpat neticēs mūsu vārdiem, kamēr nevarēsim to parādīt laukumā," skaidroja treneris. " Ar kluba vadību esam vienojušies, ka tas būs mūsu ceļš, kuru mēģināsim šosezon iet, un tas noteikti prasīs daudz pacietības un atbalsta. Runājot ar vienu no saviem mentoriem Lietuvā, secinājām, ka darbs ar jaunajiem spēlētājiem, kuri ir mērķtiecīgi un vēlās sevi pierādīt, ir ļoti svarīgs ilgtermiņā. Paredzu, ka šī sezona nebūs viegla."

Keršis arī nebaidījās teikt, ka ieguldītā darba rezultāti, iespējams, tik drīz nebūs redzami, taču ilgtermiņā tas būs solis uz priekšu gan komandai, gan pašiem spēlētājiem. "Paies laiks, kamēr visi viens pie otra pieradīsim. Tajā pašā laikā ar pacietību mēs daudz iegūsim gan tuvākā, gan tālākā nākotnē. Šobrīd mums ir labs balanss un soli pa solim izveidosim Valmieras komandas tēlu tādu, kādu to vēlamies," piebilda Lietuvas speciālists.

Savukārt, runājot par to, ko galvenais treneris vēlās redzēt no spēlētājiem laukumā, viņš izcēla, ka svarīgākais būs redzēt, ka basketbolisti gan spēlēs, gan treniņos darbojas ar maksimālu pašatdevi.

"Ejot, piemēram, uz teātri, mēs vēlamies redzēt degsmi un pašatdevi. Tas pats arī uz laukuma," viņš stāstīja. "Negribam izdarīt spiedienu uz puišiem, bet vēlamies būt cīnītāji, kas var stāties pretī visām komandām. Mūsu mentalitāte būs izmantot visu potenciālu, un tāds būs arī mans darbs - izmantot visu spēlētāju potenciālu. Ja pametīsim zāli ar sajūtu, ka esam izdarījuši visu iespējamo, tad, pat neskatoties uz spēles iznākumu, būsim par to priecīgi. Mūsu identitāte šosezon būs atdot visu uz laukuma."

Pagājušajā sezonā valmierieši Latvijas - Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) ieņēma desmito vietu, bet Latvijas čempionātā ceturtdaļfinālā ar 2-3 nācās atzīt "Latvijas Universitātes" komandas pārākumu. Keršis izvairījās izcelt precīzus mērķus, norādot, ka galvenais ir komandas parādītais laukumā, nevis spēles beigu rezultāts.

"Nemēģinu izplānot visu sezonu pārāk sīki, taču manam kopējam plānam jābūt fleksiblam. Iesim uz priekšu soli pa solim, tāpēc nav tik būtiski, kurā vietā mēs noslēgsim turnīrus," teica treneris. "Uzskatu, ja tiek sasniegts mērķis, kas, piemēram, bija pusfināls, tad kaut kādā ziņā spēlētājs pēc tam atslābinās, jo šķiet, ka darbs jau ir padarīts. Savukārt, ja mērķis ir pārāk augsts, tad tiek uzlikts nevajadzīgs spiediens."

"Valmiera Glass"/ViA LIBl pirmo maču aizvadīs svētdien, izbraukumā tiekoties ar "Ventspils" vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu