Video ⟩ Porziņģis ar "Wizards" devies uz Japānu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Vašingtonas "Wizards" ar Kristapu Porziņģi ierindā devies uz Japānu, lai aizvadītu divas pārbaudes spēles pret pašreizējiem čempioniem Goldensteitas "Warriors".

"Wizards" komandai lidojums uz Japānas galvaspilsētu Tokiju aizņēma 14 stundas. Klubs izbraukumā devās ar iespaidīgu delegāciju, kuras sastāvā bija ap 100 personu.

Ir vērts atzīmēt faktu, ka "Wizards" sastāvā ir Japānas izlases basketbolists Rui Hačimura, tāpēc varam nojaust, kuru komandu atbalstīs vietējā publika. Vašingtonas vienības basketbolists cer, ka komandas biedriem varēs ieteikt arī kādu vietu, ko apskatīt, vai restorānu, kur nobaudīt suši.

Savukārt komandas spožākā zvaigznei Bredlijs Bīls ir viens no retajiem spēlētājiem, kas Japānā viesosies otro reizi. Aizsargs atceras, ka iepriekšējajā vizītē viņš vēroja samuraju un sumo cīņas. Bīls sarunā ar medijiem sacīja, ka labprāt vēlreiz apmeklētu sumo cīņas, viņaprāt, tas ir izklaidējošākais sporta veids pasaulē.

Goldensteitas klubs arī nav bez japāņu "saknēm", viens no galvenajiem sponsoriem ir Japānas uzņēmums "Rakuten", kura galvenā mītne ir Tokijā.

Porziņģis sarunā ar "Washington Post" uzsvēra, ka garais lidojums viņu neuztrauc, jo tas ir laiks, kad var mierīgi sakārtot savas domas. Latvijas basketbola zvaigzne atzina, ka lidojuma laikā labprāt sēdētu blakus savam Japānas komandas biedram, lai vairāk iepazītu vietējo kultūru.

Savukārt aizsargs Monte Moriss pauda, ka garais ceļojums palīdzēs stiprināt komandas garu.

"Wizards" vadība pirms garā ceļojuma izstrādāja spēlētājiem speciālu dienas režīmu, lai tas neietekmētu komandas sniegumu regulārajā sezonā. Spēlētājiem ieteikts nemēģināt pielāgoties vietējai laika zonai, jo komanda Japānā atradīsies tikai četras dienas. Speciālistu izstrādātie ieteikumi attiecas arī uz lidmašīnām, paredzot noteiktu laiku ēdienreizēm ar pielāgotu ēdienkarti un atpūtai, kad salonā tiek pazemināta gaisa temperatūra.

Abas pārbaudes spēles norisināsies Saitamas pilsētā netālu no Tokijas, arēnas ietilpība ir 22 000 skatītāju vietas. Pirmā spēle paredzēta piektdien plkst. 13:00 pēc Latvijas laika, bet otrais komandu duelis norasināsies svētdien plkst. 8:00.

"Wizards" pēc atgriešanās mājās vēl aizvadīs divas pārbaudes spēles viesos pret Šarlotas "Hornets" un Ņujorkas "Knicks", bet NBA sezonu sāks 19. oktobrī izbraukumā pret Indiānas "Pacers".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu