Eiropas augstākajās futbola līgās ievērojami pieaudzis savainojumu skaits

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Piecās Eiropas augstākajās futbola līgās pagājušajā sezonā kopējais savainojumu skaits pieaudzis par 20%, trešdien attiecīgos datus publicēja apdrošināšanas firma "Howden".

Pētījumā, kas veikts, lai uzsvērtu futbolistu augsto noslogojumu visas sezonas garumā, "Howden" norādīja, ka pagājušajā sezonā klubi par spēlētāju gūtajiem savainojumiem izmaksāja rekordlielu summu, kas bija apmēram 513 miljoni britu mārciņu (apmēram 572 miljoni eiro).

Izmaksas par savainojumiem tiek aprēķinātas reizinot spēlētāja vienas dienas izmaksas ar izlaisto dienu skaitu savainojuma dēļ.

Anglijas futbola premjerlīgā bija visaugstākais savainojumu skaits, izmaksām sasniedzot gandrīz 185 miljonus britu mārciņu (apmēram 206 miljoni eiro), bet tālāk sekoja Spānijas čempionāts, kurā vienības kopā izmaksājušas apmēram 109 miljonus britu mārciņu (apmēram 121 miljons eiro).

Pagājušajā sezonā visās Eiropas augstākajās līgās kopā futbolisti guvuši 4810 savainojumus, kas ir par 20% vairāk nekā vienu sezonu iepriekš.

2020./2021. gada sezonā Anglijas premjerlīgā futbolisti bija satraumējušies kopā 938 reizes, kamēr pagājušajā sezonā tika fiksēts 1231 savainojums.

Savukārt Francijas čempionvienība Parīzes "Saint-Germain" (PSG) saviem spēlētājiem, kuri savainojumu dēļ nav varējuši doties laukumā, izmaksājusi kopā 34 miljonus britu mārciņu (apmēram 38 miljoni eiro), kas bija lielākā summa starp Eiropas klubiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu