Ābols: Panākumus "Mestis" pirmajos mačos palīdzēja izcīnīt sava laukuma nianses

CopyDraugiem X Whatsapp
Artis Ābols
Artis Ābols Foto: Facebook: HK Zemgale/LLU

Latvijas čempionvienības hokejā "Zemgale"/LLU galvenais treneris Artis Ābols pēc pirmajiem diviem mačiem Somijas "Mestis" līgā atzīst, ka panākumus palīdzēja izcīnīt sava laukuma nianses.

"Zemgale"/LLU aizvadītās nedēļas nogalē debitēja pēc spēka Somijas otrajā līgā "Mestis", izcīnot divas uzvaras (ar 4:3 un 4:2) pret "Peliitat" komandu.

Kā vienu no panākuma atslēgām Ābols atzīst sava laukuma priekšrocības, jo jelgavnieku arēnā ir šaura viduszona. Citām līgas komandām šī zona ir platāka.

"Tā ir lieta, kurai būs jāpielāgojas un mēs par to zinājām vēl pirms dalības čempionātā. Mēs esam runājuši par to ar puišiem. Jā, mēs zinām, ka mums ir mazākais laukums līgā," kluba mājaslapā citēts galvenais treneris. "Loģiski, ka spēlējot aizsardzībā, tas rada zināmas priekšrocības. Bet arī pretiniekiem aizsardzības zona ir mazāka un viņiem arī aizsardzībā ir vieglāk."

"Zemgale"/LLU turpinājumā viesos 4.un 5.oktobrī spēlēs ar pagājušās sezonas vājāko vienību Tamperes "KooVee", bet 7.un 8.oktobrī izbraukumā atkal tiksies ar "Peliitat", aizvadot četras spēles piecās dienās.

"Jāiztur," par sarežģīto spēļu grafiku saka Ābols.

Latvijas čempione "Mestis" līgā aizvadīs četru apļu turnīru, kopumā 52 spēles regulārajā čempionātā. 26 no šīm cīņām norisināsies "Zemgale/LLU" ledus hallē Jelgavā. Somijas otrajā spēcīgākajā līgā sacenšas 14 komandas.

Pagājušajā sezonā par čempionvienību kļuva Imatras "Kettera", kas finālsērijā ar 4-1 pieveica "Kiekko-Espoo".

Jelgavas "Zemgale"/LLU 2021./2022. gada sezonā izcīnīja savu pirmo Latvijas čempionu titulu, finālsērijā ar 4-0 pieveicot iepriekšējo čempioni "Olimp"/"Venta 2002".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu