"VEF Rīga" basketbolisti ar spēli mājās sāks jauno Čempionu līgas sezonu

CopyDraugiem X Whatsapp
"VEF Rīga" komanda.
"VEF Rīga" komanda. Foto: https://www.facebook.com/vefriga

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" otrdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas sezonas pirmajā mačā savā laukumā uzņems Lisabonas "Benfica" komandu.

Spēle "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19, un tiešraidē to pārraidīs televīzijas kanāls "TV3 Sport 2".

Abas vienības spēlē F apakšgrupā, kurā cīnīsies arī Mārča Šteinberga pārstāvētā Spānijas vienība Manrezas "Baxi" un Francijas klubs Limožas CSP. Rīdziniekiem vieta pamatturnīrā bija jau garantēta, bet "Benfica" kvalifikācijā uzvarēja Kosovas "Golden Eagle Ylli", Nikosijas "Keravnos" no Kipras un Vācijas klubu Bambergas "Brose".

"Benfica" pagājušajā sezonā kļuva par Portugāles čempioni, un šosezon pirmo reizi kvalificējās FIBA Čempionu līgas pamatturnīram.

"VEF Rīga" pagājušajā piektdienā aizvadīja pirmo Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas maču, kurā piekāpās "Liepājas" basketbolistiem ar 93:98. Savukārt "Benfica" sezonu sāka ar neveiksmi Portugāles Superkausā, kurā ar 84:89 piekāpās Lisabonas "Sporting", bet pēc tam vietējā čempionāta pirmajā mačā izcīnīja pārliecinošu uzvaru pār "Lusitania" ar 111:85.

FIBA Čempionu līgā sacenšas arī Jāņa Bērziņa Varšavas "Legia", Mareka Mejera Jeruzalemes "Hapoel" un Artūra Strautiņa Redžo Emīlijas "UnaHotels", bet kvalifikācijas otro kārtu nepārvarēja Vernera Koha Hertogenbosas "Heroes Den Bosch", kas zaudēja Malagas "Unicaja" ar rezultātu 58:114.

Sacensību formāts paliek nemainīgs - 32 komandas sacenšas astoņās grupās pa četrām vienībām. Grupu uzvarētājas uzreiz iekļūst astotdaļfinālā, bet otrās un trešās vietas ieguvējas 2023.gada janvārī cīnīsies "play-In" sērijā.

Ceturtdaļfinālā komandas aprīlī aizvadīs dueļus līdz divām uzvarām, bet sezona noslēgsies ar "Final Four" turnīru maijā.

Šosezon Jāņa Gailīša vadītās komandas pieteikumā FIBA Čempionu līgai ir Džamārs Eibramss, Artis Ate, Rihards Berkolds, Roberts Bērziņš, Gerijs Bleiks, Nasirs Brukss, Raivo Butirins, Iļja Gromovs, Māris Gulbis, Deniels Hemiltons, Emīls Krūmiņš, Anrijs Miška, Pēteris Pinnis, Kristers Zoriks un Vitālijs Zotovs.

"VEF Rīga" komanda šajās sacensībā piedalīsies ceturto sezonu, 2020./2021.gada sezonā sasniedzot FIBA Čempionu līgas pamatturnīra otro posmu, bet pērnajā sezonā - turnīra "play-in" stadiju.

Maijā Spānijas pilsētā Bilbao notikušajā finālčetrinieka turnīrā triumfēja Spānijas klubs Tenerifes "Lenovo".

2021./2022. gadā tika izspēlēta turnīra sestā sezona. Par čempioniem pirmajos gados tika kronēti Tenerifes "Lenovo", Atēnu AEK, Boloņas "Segafredo Virtus" un divreiz pēc kārtas Burgosas "San Pablo" basketbolisti.

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu