"VEF Rīga" piedzīvo zaudējumu FIBA Čempionu līgas ievadā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"VEF Rīga" spēlētājs Nasirs Brukss
"VEF Rīga" spēlētājs Nasirs Brukss Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" otrdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas pirmajā mačā savā laukumā piekāpās Lisabonas "Benfica" vienībai.

"VEF Rīga" zaudēja "Benfica" ar 76:89 (27:25, 11:17, 27:29, 11:18).

Pirmos punktus spēlē ar āķa metienu guva Terels Kārters, ar 2:0 izvirzot vadībā viesus. Tomēr mājinieki atbildēja ar diviem divpunktu metieniem Nasira Bruksa un Arta Ates izpildījumā, kā arī Kristera Zorika tālmetienu, panākot 7:2, un visu pirmo ceturtdaļu bija vadībā. Lielākais pārsvars (24:15) tika panākts astotajā minūtē pēc Džamāra Eibramsa trīspunktu metiena.

"Vefieši" saglabāja nelielu vadību līdz pat 17.minūtei, kad ar divpunktu metienu neizšķirtu 34:34 panāca Maiks Cirbess.

Puslaika beigas labāk aizvadīja viesi, pēc Cirbesa divpunktu metiena 31 sekundi pirms pārtraukuma panākot "Benfica" lielāko vadību spēlē - 42:38.

Ar Māra Gulbja tālmetienu un Ates diviem gūtiem punktiem "VEF Rīga" atguva vadību - 43:42, un turpinājumā vadības groži vairākas reizes nonāca abu komandu rīcībā. Tomēr arī pēc trešās ceturtdaļas vadību ar 71:65 saglabāja Lisabonas klubs, kas pirmoreiz sešu punktu pārsvaru spēlē panāca ar Ārona Brusārda tālmetiena trīs sekundes pirms pārtraukuma.

32.minūtē viesi ar diviem precīziem Cirbesa soda metieniem panāca lielāko pārsvaru spēlē - 76:65.

Atspēlēties mājiniekiem neizdevās.

Abas vienības spēlē F apakšgrupā, kurā cīnās arī Mārča Šteinberga pārstāvētā Spānijas vienība Manrezas "Baxi" un Francijas klubs Limožas CSP.

Rīdziniekiem vieta pamatturnīrā bija jau garantēta, bet "Benfica" kvalifikācijā uzvarēja Kosovas "Golden Eagle Ylli", Nikosijas "Keravnos" no Kipras un Vācijas klubu Bambergas "Brose".

"Benfica" pagājušajā sezonā kļuva par Portugāles čempioni un šosezon pirmo reizi kvalificējās FIBA Čempionu līgas pamatturnīram.

"VEF Rīga" pagājušajā piektdienā aizvadīja pirmo Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas maču, kurā piekāpās "Liepājas" basketbolistiem ar 93:98. Savukārt "Benfica" sezonu sāka ar neveiksmi Portugāles Superkausā, kurā ar 84:89 piekāpās Lisabonas "Sporting", bet pēc tam vietējā čempionāta pirmajā mačā izcīnīja pārliecinošu uzvaru pār "Lusitania" ar 111:85.

FIBA Čempionu līgā sacenšas arī Jāņa Bērziņa Varšavas "Legia", Mareka Mejera Jeruzalemes "Hapoel" un Artūra Strautiņa Redžo Emīlijas "UnaHotels", bet kvalifikācijas otro kārtu nepārvarēja Vernera Koha Hertogenbosas "Heroes Den Bosch", kas zaudēja Malagas "Unicaja" ar rezultātu 58:114.

Sacensību formāts paliek nemainīgs - 32 komandas sacenšas astoņās grupās pa četrām vienībām. Grupu uzvarētājas uzreiz iekļūst astotdaļfinālā, bet otrās un trešās vietas ieguvējas 2023.gada janvārī cīnīsies "play-In" sērijā.

Ceturtdaļfinālā komandas aprīlī aizvadīs dueļus līdz divām uzvarām, bet sezona noslēgsies ar "Final Four" turnīru maijā.

Šosezon Jāņa Gailīša vadītās komandas pieteikumā FIBA Čempionu līgai ir Džamārs Eibramss, Artis Ate, Rihards Berkolds, Roberts Bērziņš, Gerijs Bleiks, Nasirs Brukss, Raivo Butirins, Iļja Gromovs, Māris Gulbis, Deniels Hemiltons, Emīls Krūmiņš, Anrijs Miška, Pēteris Pinnis, Kristers Zoriks un Vitālijs Zotovs.

"VEF Rīga" komanda šajās sacensībā piedalās ceturto sezonu, 2020./2021.gada sezonā sasniedzot FIBA Čempionu līgas pamatturnīra otro posmu, bet pērnajā sezonā - turnīra "play-in" stadiju.

Maijā Spānijas pilsētā Bilbao notikušajā finālčetrinieka turnīrā triumfēja Spānijas klubs Tenerifes "Lenovo".

2021./2022.gadā tika izspēlēta turnīra sestā sezona. Par čempioniem pirmajos gados tika kronēti Tenerifes "Lenovo", Atēnu AEK, Boloņas "Segafredo Virtus" un divreiz pēc kārtas - Burgosas "San Pablo" basketbolisti.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu