Džadžs pārspēj Marisa 61 gadu veco MLB "home run" rekordu

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Ņujorkas "Yankees" kluba spēlētājs Ārons Džadžs otrdien veica sezonas 62. "home run" un pārspēja 61 gadu veco Rodžera Marisa sasniegto Beisbola augstākās līgas (MLB) rekordu.

Mariss 61 "home run" veica 1961. gadā. Kopš tā laika trim spēlētājiem pagājušā gadsimta izskaņā un šīs tūkstošgades sākumā izdevās to pārspēt, tomēr gan Berijs Bonds, gan Marks Makgvairs, gan Semijs Sosa tika pieķerti steroīdu lietošanā.

Oficiāli visvairāk "home run" vienā sezonā veicis Sanfrancisko "Giants" spēlētājs Bonds - 73. Viņam pieder arī kopējais "home run" līgas rekords - 762.

Jauno rekordu par "atbilstošu" noteikumiem vēlas redzēt arī Rodžers Mariss jaunākais, leģendārā beisbolista dēls. "Tam ir jānotiek," vēl pagājušajā nedēļā teica Mariss. "Domāju, ka beisbolam nepieciešami jauni rekordi."

Džadžs rekordu atkārtoja vēl pagājušajā nedēļā Toronto, kopš tā laika nespējot divos mačos to uzlabot. Otrdien pret Teksasas "Rangers" tas beidzot izdevās.

"Ir liels atvieglojums," pēc mača, kurā Ņujorkas komanda zaudēja ar 2-3 teica 30 gadus vecais "Yankees" spēlētājs. "Tagad visi var mierīgi apsēsties un vērot spēli."

Džadžs "Yankees" pārstāv no 2016. gada. Nākamajā sezonā viņš tika atzīts par līgas labāko jauno spēlētāju un Amerikas līgas (AL) vērtīgāko spēlētāju. Karjeras laikā viņa kontā 220 "home run" sitieni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu