IBA prezidents aicina atcelt Krievijas sportistu atstādināšanu no sacensībām (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ilustratīva bilde
Ilustratīva bilde Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskā Boksa asociācija (IBA) atcēlusi Krievijas un Baltkrievijas sportistu atstādināšanu no sacensībām. Organizācijas prezidents krievs Umars Kremļovs norādījis, ka šāds lēmums ir pareizs, un aicinājis arī visas starptautiskās asociācijas pieņemt tādu pašu lēmumu.

Lēmumu pieņēmusi IBA valde, kuras sastāvā bez Kremļova ir arī pārstāvji no Ukrainas, Kamerūnas, Puertoriko, Taizemes, Grieķijas, Franču Polinēzijas, Marokas, Kataras, Spānijas, Svatini, Šrilankas, Austrālijas, ASV, Ungārijas un Ķīnas, kā arī sportisti no Indijas un Brazīlijas.

"Es aicinu visas starptautiskās asociācijas pieņemt šādu lēmumu, jo tas ir pareizs. Mūsu, kā sporta funkcionāru, uzdevums ir sargāt iecienītos sportistus un būt miera nesējiem it visā, aicināt visus uz mieru. Sports tika radīts, lai pasaulei nestu labu. Es aicinu visus pievienoties mūsu lēmumiem," Kremļova teikto citē Krievijas propagandas aģentūra TASS.

Krievijas un Baltkrievijas bokseri varēs cīnīties zem saviem karogiem un šo valstu himnas tiks atskaņotas, ja viņi uzvarēs sacensībās. Tāpat sacensībās būs ļauts piedalīties tiesnešiem no Krievijas un Baltkrievijas.

Kremļovs aizpagājušajā nedēļā saglabāja IBA prezidenta amatu, jo organizācijas ārkārtas kongresā tika lemts nerīkot jaunas prezidenta vēlēšanas. Pret jaunu vēlēšanu rīkošanu bija 106 delegāti, par 36, bet atturējās četri.

Balsojumā nevarēja piedalīties Ukrainas Boksa federācija, jo divas dienas pirms balsojuma tā tika atstādināta par valdības iejaukšanos federācijas lēmumos. Federācijas atstādināšana nav attiecināta uz Ukrainas bokseriem, kuri drīkst piedalīties starptautiskās sacensībās.

IBA arī pavēstījusi, ka vēlas būt politiski neitrāla un neatkarīga.

"IBA ir stingri pārliecināta, ka politikai nevajadzētu ietekmēt sportu. Tāpēc visiem sportistiem jādod vienādi nosacījumi," teikts asociācijas paziņojumā.

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) jau marta sākumā ir nosodījusi agresiju pret Ukrainas valstisko neatkarību un aicinājusi liegt Krievijas un Baltkrievijas atlētiem dalību starptautiskās sacensībās, un olimpiskās komitejas ieskatā, Latvijas sporta nozares pārstāvjiem jebkurā pārstāvniecības līmenī ir jāpauž skaidra, nepārprotama un stingra nostāja Ukrainas jautājumā.

Tā kā IBA biedre ir arī Latvijas Boksa federācija (LBF), LOK vietnē "Twitter" paziņoja, ka LBF ir jāatsauc gan sportistu, gan funkcionāru dalība jebkāda veida sacensībās vai pasākumos, ja tajos piedalās Krievijas vai Baltkrievijas pārstāvji.

28. februārī Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) aicināja visas starptautiskās federācijas nepielaist Krievijas sportistus sacensībām. 

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu