Ukraina pievienosies Spānijai un Portugālei FIFA 2030 rīkošanā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Ukraina pievienosies Spānijai un Portugālei 2030. gada Pasaules kausa futbolā rīkošanā, trešdien paziņoja Spānijas un Portugāles futbola federācijas.

Abas federācijas par saviem plāniem ir paziņojušas Eiropas Futbola asociāciju savienībai (UEFA), kura "tūlīt pauda pilnīgu atbalstu", teikts Spānijas un Portugāles paziņojumā.

Kopīgā piedāvājuma mērķis ir izmantot futbolu kā veidu, kā arī veicināt Ukrainas rekonstrukciju, teikts paziņojumā, kaut gan tajā Krievijas izraisītais karš valstī tieši nav minēts.

2030. gada Pasaules kausa komisijā tagad tiks iekļauti arī Ukrainas pārstāvji, lai attiecīgajos termiņos iesniegtu kopējo priekšlikumu Starptautiskajai Futbola federāciju asociācijai (FIFA), uzsvērts paziņojumā.

Argentīna, Čīle, Paragvaja un Urugvaja pieteicās pretendēt uz 2030. gada Pasaules kausa izcīņas rīkošanu augusta sākumā, Spānija un Portugāle par savu kopīgo kandidatūru paziņoja pagājušajā gadā, bet septembra sākumā par sarunu uzsākšanu, lai kopīgi rīkotu turnīru, paziņoja Ēģipte, Grieķija un Saūda Arābija.

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) 2030. gada turnīra rīkotāju izraudzīsies 2024. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu