Video ⟩ "Izskatās pēc citplanētieša." Lebrons par 2023. gada drafta potenciālo 1. numuru

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Viktors Vembanjama
Viktors Vembanjama Foto: AFP/SCANPIX

Jaunais Francijas basketbola talants Viktors Vembanjama atstājis iespaidu arī uz Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigzni Lebronu Džeimsu.

Tiek prognozēts, ka 18 gadus vecais Vembanjama nākamā gada NBA draftā tiks izraudzīts ar pirmo numuru. 

Otrdien viņš klātienē pirmo reizi atrādījās Ziemeļamerikas publikai. 

Vembanjamas pārstāvētā Francijas komanda "Metropolitans 92" piekāpās NBA G līgas vienībai "Ignite" ar 115:122.

Mačs tika aizvadīts pēc NBA noteikumiem, un francūzis realizēja 11 no 20 metieniem no spēles, guva 37 punktus, bloķēja piecus pretinieku metienus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas zem groziem.

2,20 metrus garais Vembanjama realizēja septiņus tālmetienus.

"Jā, arī es viņam sekoju līdzi," sarunā ar žurnālistu Robu Peresu sacīja Džeimss. "Pēdējā laikā daudzi jaunie basketbolisti tiek saukti par unikāliem, bet Vembanjama patiešām izskatās pēc citplanētieša. Es neatceros nevienu citu tik gara auguma spēlētāju, kurš tik plastiski un viegli pārvietotos pa laukumu."

Kāds vārdā nenosaukts NBA kluba ģenerālmenedžeris iepriekš Vembanjamu salīdzināja ar Latvijas basketbola zvaigzni Kristapu Porziņģi. 

Nākamajā sezonā viņš spēlēs "Metropolitans 92", kuru vada pazīstamais speciālists Vensāns Kolē, kurš ir arī Francijas valstsvienības galvenais treneris.

"Cik viņš ir garš, 218 centimetri? Kā viņš pārvalda bumbu, met atlēcienā, met trīspunktniekus, bloķē metienus... Šādi spēlētāji uzrodas vienreiz paaudzē. Es novēlu viņam izvairīties no veselības problēmām, tagad tas ir pats galvenais," pauda Džeimss. 

Viņa pirmo spēli ASV klātienē noskatījās ap 200 NBA komandu pārstāvju un skautu.

Basketbola eksperti pat izteikušies, ka Vembanjama varētu iedzīvoties smagā savainojumā un tāpat jauno spēlētāju draftā tiktu izraudzīts ar pirmo numuru.

Iepriekšējā sezonā ASVEL komandas labā Francijas čempionātā Vembanjama vidēji spēlē guva 9,4 punktus un savāca 5,1 atlēkušo bumbu zem groziem, bet Eirolīgā viņam 6,5 punkti un 3,8 atlēkušās bumbas.

Francijas čempionātā Vembanjama laukumā pavadīja vidēji 18,4 minūtes. Ja šo skaitli dubultotu, tad viņa rādītāji varētu būt - 18,4 punkti, 10,0 atlēkušās bumbas, 1,5 rezultatīvas piespēles, 1,7 pārtvertas bumbas un 3,5 bloķēti metieni.

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu