Treneris Vujovičs: Vēlos pacelt Latvijas telpu futbolu jaunā līmenī

CopyDraugiem X Whatsapp
Vasko Vujovičs
Vasko Vujovičs Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas telpu futbola izlases galvenais treneris Vasko Vujovičs ir prasīgs, jo vēlas pacelt šī sporta veida līmeni, pēc uzvaras Pasaules kausa kvalifikācijas mačā uzsvēra Melnkalnes speciālists.

Latvijas nacionālā telpu futbola izlase trešdien Jelgavā 2024. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīru sāka ar pārliecinošu uzvaru, ar 5:1 pārspējot Vāciju.

Vujovičs pauda prieku par labo atmosfēru zālē un uzsvēra, ka futbolistiem tas ļoti daudz nozīmēja. Tāpat viņš ir priecīgs par spēlētājiem, kuri ir kopdarba sākumā.

"Mums ir daudz vietas izaugsmei, daudz šajā ziņā strādājam, pievēršot uzmanību sīkām taktiskām niansēm. Man ir augstas prasības, jo vēlos pacelt Latvijas telpu futbolu jaunā līmenī. Ar pacietību un laiku tas ir iespējams. Šai spēlei, iespējams, būs izšķiroša nozīme turnīra noslēgumā, tāpēc rezultāts mums bija ļoti svarīgs. To uzsvēru arī puslaiku pārtraukumā," Latvijas Futbola federācija (LFF) citē Vujoviča teikto.

Latvijas izlase kvalifikācijas turnīra kārtā ielozēta 12. grupā kopā ar vāciešiem un Slovākijas izlasi, pret kuriem nākošajā mačā 8. oktobrī būs jāspēlē viesos.

"Tagad mums jāpaveic liels analītiskais darbs, lai arī mačā pret Slovākiju demonstrētu labu sniegumu. Slovākija, manuprāt, ir mūsu apakšgrupas galvenā favorīte, taču mēs centīsimies viņus pārsteigt," atzīmēja treneris.

Četrus vārtus Latvijas izlases labā guva Andrejs Baklanovs, bet vienu reizi precīzs bija Miks Babris. Baklanovs izlases demonstrēto sniegumu novērtēja ar astoņām ballēm.

"Mēs bijām labāki momentu realizēšanā. Savas iespējas bija arī vāciešiem, taču viņi tās neizmatoja. Labi nospēlēja mūsu vārtsargs, mums pašiem uzbrukumā dažviet arī paveicās. Ceru, ka tik kuplā skaitā cilvēki nāks ne tikai uz izlases spēlēm, bet arī Latvijas čempionātā. Trenerim ir visaugstākās prasības no katra spēlētāja un komandas, ģērbtuvē ir nopietna disciplīna. Uz Slovākiju dosimies priecīgā noskaņojumā, gribam uzvarēt arī tur," stāstīja Baklanovs.

"Patīkami spēlēt tādā atmosfērā un atgriezties mājās Jelgavā, cīnīties par katru bumbu savu skatītāju priekšā. Atbalstījām viens otru un cīnījāmies viens par otru. Lai arī bija kļūdas darbībās ar bumbu un presingā, rezultāts parāda, ka viss bija kārtībā. Komanda tic viens otram un pati sev," piebilda Babris.

Komandas savā starpā aizvadīs divu apļu turnīru ar mājas un izbraukuma spēlēm. Elites kārtā iekļūs 12 apakšgrupu uzvarētāji un četras labākās otro pozīciju īpašnieces, kamēr pārējās astoņas otrajā vietā palikušās komandas piedalīsies pamatkārtas "play-off" posmā.

Pārējās divas turnīra spēles Latvijas izlasei paredzētas nākamā gada martā.

Iepriekšējā Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlase startēja no priekšsacīkšu kārtas, kuru veiksmīgi pārvarēja, bet pamatkārtā palika aiz vēlākās čempiones Portugāles un Čehijas. Toreiz atlases sacensības risinājās pēc sabraukumu formāta.

Gatavojoties turnīra sākumam, Latvijas izlase šomēnes aizvadīja divas pārbaudes spēles savā laukumā, cīnoties neizšķirti ar Lietuvu (5:5) un piekāpjoties Gruzijai (2:4). Salīdzinot ar šīm spēlēm, uz izlasi izsaukti četri jauni spēlētāji.

Latvijas izlase Vasko Vujoviča vadībā diviem gaidāmajiem pieteikusi 17 spēlētājus no pieciem pašmāju klubiem un Polijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu