Norvēģijas Šaha federācijas prezidents: Esmu spēlējis negodīgi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Joahims Nīlsens
Joahims Nīlsens Foto: twitter.com

Norvēģijas Šaha federācijas prezidents Joahims Nīlsens valsts sabiedriskajam medijam NRK atzinis, ka, atrodoties "Norway Gnomes" komandas sastāvā, spēlējis negodīgi.

Šī ziņa izskan neilgi pēc tam, kad šaha portāla "Chess.com" veiktajā izmeklēšanā par krāpšanos vairāk nekā 100 tiešsaistes spēlēs aizdomās tiek turēts 19 gadus vecais amerikāņu šahists Hanss Nīmans.

"Pro Chess League" tiešsaistes turnīra priekškvalifikācijas kārtā 29 gadus vecais Nīlsens aizvadīja vienu maču no četriem, istabā atrodoties ar vēl kādu cilvēku, kurš nebija redzams pretiniekam. 

Tas noticis 2016./2017. gada sezonā.

"Tas bija nelikumīgi, un par to man šaubu nav. Tam, ka tas notika pirms vairākiem gadiem, nav attaisnojuma. Tā nevajadzēja rīkoties," NRK pauda Nīlsens.

"Spēlēju finālā un komandai ieguvu vienu no četriem punktiem, taču piedzīvojām zaudējumu. Protams, tas ir bēdīgi, bet man bija iespēja piedalīties," norādīja Nīlsens. 

Nīlsens pārstāv Bergenas šaha klubu. Iepriekš viņš bija pasaules vadošā šahista Magnusa Kārlsena pārstāvētā kluba "Offerspill" dalībnieks.

Nīlsens krāpšanos uzskata par lielu kļūdu un nožēlo izdarīto. 

Sezonā, kad Nīlsens spēlēja negodīgi, viņa komandas biedrs bija arī Kārlsens. 

Par Norvēģijas Šaha federācijas prezidentu Nīlsens kļuva 2022. gada jūlijā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu