Latvijas labākā slēpotāja Eiduka neatbalsta plānotās izmaiņas Pasaules kausā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas slēpotāja Patrīcija Eiduka
Latvijas slēpotāja Patrīcija Eiduka Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka neatbalsta sieviešu un vīriešu distanču pielīdzināšanu, vēsta sportistes komanda.

Pēc nepilniem diviem mēnešiem Rukā sāksies jaunā Pasaules kausa sezona distanču slēpošanā, kura paredzēts jauninājums, proti, sievietēm būs tāda paša garuma distances kā vīriešiem.

Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS) jau maijā kongresā Milāna pieņēma šādu lēmumu. Šīs izmaiņas būs spēkā uz Pasaules kausa posmiem un pasaules junioru/U-23 čempionātu, bet neatteiksies uz pasaules čempionātu pieaugušajiem 2023. gada februārī.

"Es personīgi neatbalstu šādas izmaiņas, jo man ir tikai 22 gadi un esmu vēl salīdzinoši jauna. Ja es būtu dažus gadus vecāka, tad, iespējams, skatītos uz to citādāk. Par labu šīs izmaiņas nāks tām, kuras ir pieaugušākas un kurām, teiksim, ir 25-30 gadi. Viņas ir nobriedušākas, līdz ar to būs priekšrocības no garākām distancēm," komanda citē Eidukas teikto.

Latvijas sportiste atzīmē to, ka arī citām jaunajām slēpotājām būs grūtāk. Viņa jūt, ka savā vecumā vēl nav gatava garākām distancēm.

"Uzskatu, ka šīs pārmaiņas būs nopietnas, varētu teikt pat skarbas. Domāju, ka nebija īsti pareizi vienādot distances, jo lielvalstu pārstāvju pārsvars pār mazāko valstu pārstāvēm būs vēl lielāks. Līdz ar to varētu aplikt neinteresantāk. Turklāt ir liela starpība slēpot 30 vai 50 kilometrus," skaidro sportiste.

Eiduka šogad Pekinas olimpiskajās spēlēs 30 kilometros lielāko distances daļu turējās pirmajā piecpadsmitniekā un izcīnīja 32. pozīciju, bet Pasaules kausa posmā Norvēģijā šajā distancē klasikā izcīnīja 21. vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu