Foto ⟩ Paničs: Par savu attieksmi un centību bijām pelnījuši vismaz vienu punktu

CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas čempionvienība futbolā RFS UEFA Konferences līgas mačā ar Stambulas "Bašakšehir" bija pelnījusi vismaz vienu punktu, sarunā ar aģentūru LETA atzina rīdzinieku pussargs Stefans Paničs.

RFS ceturtdien "Skonto" stadionā cīnījās bezvārtu neizšķirti 0:0 ar šī brīža Turcijas čempionāta līderi "Bašakšehir".

"Spēlējot pret tādu komandu, 0:0 ir rezultāts kā uzvara. Jā, mums bija izcils moments, kad trāpījām pa vārtu pārliktni, bet tādā pašā situācijā bija arī pretinieki, kuri neizmantoja savus momentus. Par savu attieksmi un centību bijām pelnījuši vismaz vienu punktu un to arī izcīnījām," stāstīja serbu futbolists.

Lielu daļu no otrā puslaika pretinieki turēja RFS futbolistus spriedzē, piespiežot mājiniekus savam soda laukumam. Turklāt pēc 70. minūtes Stambulas futbolistiem bija viena vīra pārspēks, jo otro dzelteno kartīti saņēma RFS kapteinis Tomašs Šimkovičs.

""Bašakšehir" jebkurā pozīcijā ir augstas klases spēlētāji. Līdz apmēram 60. minūtei spēle bija samērā līdzīga, bet pēc noraidījuma viņi kontrolēja bumbu, liekot mums cīnīties, lai nosargātu punktu. Izdarot spiedienu, viņiem daudz spēlētāju bija mūsu soda laukumā. Tādās situācijās nav daudz laika atpūtai, jo viss notiek ļoti ātri," atzīmēja Paničs.

"Droši vien tiesnesim bija grūts lēmums, taču varam Šimam to piedot, jo visas spēles laikā viņš tikai pāris reizes pārkāpa noteikumus. Turcijā būs grūti bez viņa laukumā, tāpēc vajadzēs pielikt vairāk spēka, lai panāktu rezultātu," turpināja Paničs.

Pēc mača RFS galvenais treneris Viktors Morozs uzsvēra, ka bija svarīgi, lai futbolisti neiesēstos dziļi aizsardzībā un strādātu vidējā blokā, neļaujot pretiniekiem uzņemt ātrumu.

"Viens no spēles plāna punktiem bija veidot uzbrukumus pārejas zonā. To mēs arī parādījām situācijā, kas noslēdzās ar sitienu pa vārtu pārliktni. Dažos momentos uzdevums bija pieturēt bumbu pēc iespējas ilgāk, kas bija ļoti grūti pret tik agresīvu komandu," secināja Paničs.

RFS grupu turnīrā debitēja ar negaidītu neizšķirtu 1:1 pret Florences "Fiorentina", bet otrajā spēlē mājās ar 0:2 atzina Edinburgas "Hearts" pārākumu.

"Zaudējām komandai, kas uz papīra varbūt tika uzskatīta par vājāko no mūsu trim pretiniecēm. Taču arī tā ir augsta līmeņa komanda. Priekšā vēl trīs spēles, kurās centīsimies izcīnīt maksimāli daudz punktu. Bijām ļoti neapmierināti pēc mača ar "Hearts", jo uzskatījām, ka ar savu spēli bijām pelnījuši vairāk," stāstīja Paničs, atzīmējot, ka pretinieki piedāvā pavisam cita ātruma futbolu. "Virslīgā arī ir labi mači, bet, protams, tie nav tāda līmenī, kā Eiropā, kur mūsu pretinieki spēlē pret grandiem."

Tuvākā mēneša laikā RFS būs atlikušās trīs spēles Konferences līgā un arī Latvijas kausa fināls. Moroza vadītā komanda nav zaudējusi arī cerības nosargāt Latvijas čempiontitulu, līderei "Valmierai" zaudējot piecus punktus - tikpat, cik "Riga" vienība.

"Priekšā ir daudz spēļu apmēram viena mēneša laikā. Protams, ka grafiks ir smags, taču esam tam gatavi un mums tas tīri labi patīk. Paralēli Konferences līgai cīnīsimies par titulu kā čempionātā, tā arī kausa izcīņā," solīja Paničs.

 

Pēc šī mača RFS 13. un 27.oktobrī viesosies Stambulā un Edinburgā, bet grupu turnīra pēdējā spēlē Rīgā 3.novembrī aizvadīs dueli ar "Fiorentina" futbolistiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu