Foto ⟩ Futbols paņem cilvēka dzīvību Buenosairesā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Ceturtdien, 6. oktobrī, Buenosairesā traģiski noslēdzies Argentīnas futbola līgas mačs starp "Gimnasia La Plata" un "Boca Juniors". Dzīvību zaudējis viens no spēles apmeklētājiem.

Mačs tika apturēts jau devītajā minūtē, jo apmeklētāji izskrēja laukumā, mēģinot atrast izeju no stadiona pēc tam, kad policija pūļa kontroles nolūkos sāka lietot asaru gāzi.

Policisti pie asaru gāzes izmantošanas ķērās pēc tam, kad jau tā pārpildītajā stadionā mēģināja iekļūt futbola fani. Asaru gāze nonāca arī stadionā, kā rezultātā piesegt sejas spiesti bija arī spēlētāji laukumā.

Foto: AFP/SCANPIX

Mēģinot izkļūt no stadiona, izdzisa arī kāda fana dzīvība. Buenosairesas varas iestādes ziņo, ka mirušais cilvēks burzmā saskāries ar sirds problēmām.

"Gimnasia La Plata" futbolists Leonardo Moraless atklāja, ka cietis arī viņa dēls.

"Mans divus gadus vecais dēls nespēja elpot. Mēs bijām izmisuši, jo uztraucāmies par cilvēkiem tribīnēs. Aizvadījām parastu futbola maču, bet rezultātā bijām spiesti uztraukties par savu tuvinieku dzīvībām," ESPN citē Moralesu.

"Gimnasia La Plata" oficiālā paziņojumā pieprasīja notikušā izmeklēšanu. Tiek ziņots, ka, iespējams, apjukums pie stadiona ieejas radies, jo uz spēli tika pārdotas vairāk biļešu nekā ir stadiona ietilpība. 

BBC vēsta, ka ārpus stadiona, kura ietilpība ir 21 000, atradušies aptuveni 10 000 līdzjutēju. 

Foto: AP/Scanpix
Foto: Reuters/ScanPix

Atgādinām, ka pagājušajā nedēļā Indonēzijā futbola spēles laikā dzīvību zaudēja 131 cilvēks un vēl daudzi guvuši smagus savainojumus. Tā kļuva par vienu no lielākajām traģēdijām jauno laiku futbolā.

  • 1964. gadā Peru un Argentīnas komandu olimpiskās kvalifikācijas turnīra spēlē Limā bojā gāja 320 cilvēku un vairāk nekā 1000 tika ievainoti.

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu