Latvijas kamaniņu braucēji Lillehammerē aizvadījuši pirmos 25 treniņbraucienus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kendija Aparjode
Kendija Aparjode Foto: EPA/Scanpix

Latvijas kamaniņu braucēji pirmajā treniņnometnē Lillehammerē šonedēļ ir veikuši pa 25 braucieniem, ziņo Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).

Jau ziņots, ka uz Lillehammeri Latviejas izlase pilnā sastāvā devās 1.oktobrī, no pirmdienas līdz piektdienai veicot braucienus trasē.

Paralēli trases treniņiem sportisti turpināja darbu pie fiziskās sagatavotības uzlabošanas.

"Kopumā nometni vērtēju kā izdevušos. Biju diezgan pārsteigta, ka, nobraucot tikai dažus braucienus, diezgan ātri atguvu braukšanas sajūtas. Likās, ka vasaras pārtraukuma nemaz nav bijis," stāsta Kendija Aparjode.

"Visi braucieni man tiešām bija izdevušies, izņemot vienu, kad nesanāca itin nekas, kamēr pārējie braucieni bija ļoti labi un diezgan stabili. Man ir liels prieks par stabilitāti."

Viņa atzīmē, ka trase viņai patika un bija labā stāvoklī.

"Varēja izbaudīt gan ātrāko, gan ne tik ātro ledu. Šī nometne bija ļoti noderīga un nepieciešama, jo šajā sezonā tur norisināsies Eiropas čempionāts. Domāju, ka tad, kad mēs atgriezīsimies Norvēģijā uz Eiropas meistarsacīkstēm, trase būs nedaudz citādāka, būs vēsāks un ledus līdz ar to arī cietāks, un vēl kādas nianses būs citādākas," stāsta divkārtējā pasaules čempionātu medaļniece stafetē.

"Kopumā uz pirmā ledus mums gāja ļoti labi, varētu teikt, ka pat labāk, nekā bija cerēts. Visi jaunie sportisti diezgan ātri uztvēra jauno trasi un pareizās trases līnijas. Kopumā sportisti trasē jutās un arī izskatījās labi. Soli pa solim ejam uz priekšu. Sezonai noteikti būsim gatavi," saka Latvijas izlases treneris Daniels Fogelis.

Pasaules kausa sezona pieaugušajiem sāksies decembra sākumā Īglsas trasē Austrijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu