"Zemgale"/LLU izcīna pirmo uzvaru izbraukumā "Mestis" līgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Zemgale"/LLU hokejisti
"Zemgale"/LLU hokejisti Foto: HK Zemgale/LLU (Facebook)

Latvijas čempionvienība hokejā "Zemgale"/LLU otrdien Somijā "Mestis" līgas mačā atspēlēja divu vārtu deficītu un uzvarēja pēcspēles metienos.

"Zemgale"/LLU uzveica Forsas FPS ar 3:2 (0:2, 2:0, 0:0, 0:0, 1:0).

Pirmajā trešdaļā mājinieki ar Mikas Huhtasalo un Āpo Alapuranena, kurš vārtus guva vairākumā, pūlēm panāca 2:0 vadību.

Otrajā mača nogrieznī Artūrs Karaša vairākumā un Artūrs Homjakovs panāca neizšķirtu - 2:2.

Pēcspēles metienos mājinieki bija precīzi divos no četriem mēģinājumiem, bet uzvarētāji realizēja četras no piecām iespējām, ar vārtu guvumu izceļoties Gatim Gricinskim, Raineram Rulleram, Robertam Petrovičam un Homjakovam.

"Zemgale"/LLU vārtus sargāja Ēriks Vītols, kurš tika galā ar 21 no 23 pretinieku metieniem, kamēr otrā laukuma galā Petruss Lintonens atvairīja 31 metienu.

Pēc septiņām aizvadītām spēlēm Jelgavas komanda ar izcīnītiem astoņiem punktiem ieņem devīto vietu 14 komandu konkurencē.

Latvijas čempione "Mestis" līgas pamatturnīrā četros apļos aizvadīs 52 spēles. 26 no šīm cīņām norisināsies "Zemgale/LLU" ledus hallē Jelgavā.

Pagājušajā sezonā par Somijas otras spēcīgākās līgas čempionvienību kļuva Imatras "Kettera", kas finālsērijā ar 4-1 pieveica "Kiekko-Espoo".

Jelgavas "Zemgale"/LLU 2021./2022. gada sezonā izcīnīja savu pirmo Latvijas čempionu titulu, finālsērijā ar 4-0 pieveicot iepriekšējo čempioni "Olimp"/"Venta 2002".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu